Selecteer je taal

Hielspoor

Home Toepassingen Hielspoor
Hielspoor

Last van hielspoor?

Heb je pijn aan de onderkant van je hiel en vooral wanneer je bijvoorbeeld net uit bed komt? Dat kan maar zo hielspoor zijn. Een stekende pijn onder je hak, waarbij het lijkt also er een mes in gestoken wordt. Skafit heeft een oplossing van dit pijnlijke probleem, namelijk inlegzolen gevuld met water. Die lossen niet alleen de directe pijn op doordat je er op staat, maar zorgen ook voor een effectieve behandeling, zodat de hielspoor minder wordt.

 

Bezig met laden...
Medicovi TWIN-HEELS hielspoor zooltjes
Medicovi TWIN-HEELS hielspoor zooltjes
(184)

49,90

hielspoor zooltjes

Oorzaak hielpijn

De hielpeesplaat heeft bij de meeste mensen een verkalking bij de aanhechting van de pees aan de hiel. Deze loopt naar de voorkant van de voet, waardoor deze enigszins op spanning staat.

Bij overbelasting, vaak door bijvoorbeeld het lopen op een harde ondergond, verkeerd schoeisel of een verkeerde loophouding, kan deze plek geïrriteerd raken en gaan ontsteken. Dit veroorzaakt de vervelende stekende pijn onder de hiel. Herstel kan soms lang duren of uitblijven, omdat de oorzaak van de problemen niet weggenomen worden. Zo blijf je ermee lopen en dus pijn houden. 

Symptomen

Het belangrijkste symptoom is vanzelfsprekend de pijn onder de hak. Vooral aan het begin van de dag kan deze pijn hevig zijn. Nadat je een tijdje er op gelopen hebt kan het wat minder worden, maar gedurende de dag weer wat meer. Dat heeft te maken met de overbelasting op die plek, die ook de oorzaak is van het ontstaan van hielspoor.

De pijn zit echt onder de hiel, bij de aanhechting van de hielpeesplaat. Soms wordt er gedacht aan hielspoor als de pijn aan de zijkant zit, of meer aan de achterkant van de hiel, maar dat is dan echt iets anders. Dus alleen wanneer de pijn echt onderaan het hielbot lijkt te zitten, kan er sprake zijn van deze aandoening.

Doorbloeding en soepele voeten

De oorzaken van deze kwaal hebben vaak iets gemeen. Namelijk dat er overmatig schokken zijn en dat de bewegingsvrijheid van de voeten niet optimaal zijn. Te weinig bewegen van de voet zorgt niet alleen voor te weinig doorbloeding, maar ook voor te weinig training van de voeten en dus zwakkere spieren en pezen. 

Bij Skafit hebben we daar een uitstekende oplossing voor, namelijk met water gevulde zooltjes!

Zooltjes met water als behandeling

Onze Medicovi hielspoor zooltjes zorgen voor uitstekende schokabsorbtie waardoor er geen drukpijn en irritatie meer is onder de hak. De druk wordt door het water ook direct verdeeld onder de gehele voet, waardoor de pijnlijke plek wordt ontlast.

Daarnaast zorgt het water in de zooltjes voor een massage onder de voet. Dit verbetert de doorbloeding wat nodig is om de pees sneller te laten herstellen. Door de variabele ondersteuning van het water in de hielspoor zooltjes worden de spieren en pezen in de voet als het ware getraind en zullen ze sterker worden, wat bijdraagt aan het voorkomen van nieuwe klachten.

Wil je meer weten over hielspoor? Lees dan alles over de oorzaak, de symptomen en de behandeling van hielspoor op www.hielspoor.com.


Toon filters
Filters
Toon resultaten
0