Selecteer je taal

Hoe om te gaan met raynaud?

Home Hoe om te gaan met raynaud?
Hoe om te gaan met raynaud?

Veel mensen hebben koude handen en voeten en natuurlijk vooral als het buiten tegen of onder het vriespunt komt. Maar er zijn ook veel mensen die al veel eerder last krijgen van koude witte vingers en steenkoude tenen. Ook als het buiten een graad of 15 is. Maar wat kun je daar nu eigenlijk aan doen? 

Beschermen tegen de kou

Wellicht een dooddoener, maar jezelf beschermen tegen de kou is natuurlijk een eenvoudige eerste optie. Zorg ervoor dat de kou niet rechtstreeks op de huid komt, maar dat je goede en warme handschoenen, sokken en (onder)kleding. Kleren moet je toch dragen en dan is het beter om wat dikkere kleding te dragen dan dun. Wol en fleece zijn bekende warme materialen die veel worden gebruikt.

Extra verwarming

Maar bij Raynaud is 'gewone' en dikkere kleding niet altijd genoeg om. Als je Raynaud hebt, dan herken je het vast wel: je hebt al dikke kleding aan, maar warm worden wil maar niet lukken. Dat komt omdat de isolatie (bescherming tegen de kou) wel goed is, maar door een gebrek aan doorbloeding worden de vingers en tenen nog steeds niet warmer. En dan heb je soms iets anders nodig. Er komen tegenwoordig steeds meer producten beschikbaar die werken met een verwarmingselement. Handschoenen, sokken en inlegzolen met een batterij om extra warmte te geven zijn steeds vaker in de winkel te vinden. Sommige verwarmers kunnen door deze te 'klikken' warm worden, zodat je ze in je handschoenen of jas kunt stoppen voor extra warmte.

Wat vaak wel als lastig wordt ervaren met dergelijke producten is dat deze vaak wat groot zijn en regelmatig moeten worden opgeladen. En ook is het geen oplossing voor binnen, want dan heb je vaak geen dikke handschoenen aan. 

Een leuke oplossing die we zijn tegen gekomen is de verwarmde bureau onderlegger, vooral mensen die computerwerk doen. Ontelbaar veel mensen werken iedere dag achter de computer en krijgen dan heel koude handen en vingers. Vingerloze handschoenen werken dan prima (zeker die met zilvergaren), maar niet iedereen vindt het prettig om achter de pc te zitten met handschoenen. Een warme bureau onderlegger is dan een hele aangename oplossing. Benieuwd naar de verwarmde bureau onderlegger? Kijk dan even op de product pagina om er meer over te lezen.

Textiel met zilvergaren

We zijn en blijven natuurlijk een specialist in textiel met zilvergaren en dat deze oplossing in dit lijstje staat is natuurlijk geen verrassing. Mocht je het fenomeen zilverhandschoenen nog niet kennen, dan is het verstandig om op deze website nog even door te lezen. Want handschoenen, sokken etc. met zilvergaren stimuleren de doorbloeding en zorgen zo voor de nodige warmte.

Medicatie

Een veel genoemd hulpmiddel tegen de aanhoudende kou is medicatie. Geneesmiddelen die we langs horen komen zijn ASAFLOW, ADALAT RETARD en Nifedipine. Deze oplossing moet natuurlijk wel altijd door een arts worden voorgeschreven. Vraag vooral ook naar mogelijke bijwerkingen van deze medicijnen, want iedereen is anders en kan anders reageren op de medicijnen. Goed overleg met je arts is belangrijk om te bepalen of deze oplossing voor jou geschikt is.

Anders nog iets? 

Het kan zijn dat jij nog andere oplossingen hebt tegen de kou. Reageer dan ook gerust op dit blog om zoveel mogelijk mensen te helpen om zich te wapenen tegen de kou. 

Mocht je vragen hebben, dan horen we het graag van je !

      14-12-2018 09:31     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Ron -  26-11-2019

Ik vraag mij af waar ik kan vinden hoe ik de onderkleding moet dragen. Ik hoorde dat dit binnenstebuiten moet dus met het label aan de buitenkant?

 Frans -  17-03-2019

Ik heb die handschoenen met dat zilveregaren en ze werken heel goed. Ik probeer ze de hele dag en nacht te dragen. Mijn beroep is grondwerker maar ze passen heel goed onder mijn werk handschoenen. Ik zou ze aan iedereen aan bevelen die ook altijd koude heeft echt waar. Groetjes van frans

0