Welkom bij Skafit innovatieve gezondheidsproducten
Aantal stemmen: Skafit werkt voor uw gezondheid
10
0
Winkelwagen
€ 0,00

Selecteer subcategorie

Skafit zilverhandschoenen katoen Grijs (per paar)
18 Reviews | Review toevoegen

Tegen (extreem) koude handen bij o.a. Raynaud en winterhanden, maar ook eczeem, psoriasis en meer. Ook uitstekend te gebruiken als thermohandschoenen (tijdens werk of wintersport).

€ 22,90
Prijs per PR
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

| Meer

Ook last van het fenomeen van Raynaud? Dan zijn dit de ideale handschoenen die helpen bij dit vervelende probleem.

ZILVERHANDSCHOENEN VOOR HEERLIJK WARME HANDEN

Zilvergaren heeft een aantal eigenschappen die helpen je handen en vingers weer lekker warm te krijgen. De belangrijkste eigenschappen zijn:

 1. zilver reflecteert de stralingswarmte van het lichaam tot wel 95% terug naar het lichaam. Hierdoor gaat er nauwelijks lichaamswarmte verloren.
 2. zilver is het meest geleidende materiaal dat er bestaat, waardoor warmte snel verspreid wordt. 
 3. de elektrische signalen die het lichaam afgeeft worden door het zilver 'opgepikt' en verspreid. Haarvaatjes worden hierdoor gestimuleerd meer open te gaan staan en zo makkelijker bloed door te laten.


Hierdoor zijn de zilverhandschoenen bijzonder geschikt om te dragen wanneer je last hebt van (extreem) koude handen en vingers (bijvoorbeeld bij reuma, Fenomeen van Raynaud en winterhanden ofwel Perniones). Ook zijn deze handschoenen geschikt als thermohandschoen, bijvoorbeeld onder skihandschoenen of werkhandschoenen.
 

ONDERHANDSCHOEN (THERMOHANDSCHOEN) OF BINNEN GEBRUIK

De handschoenen zijn geschikt voor gebruik als onderhandschoen of binnenshuis. Vanwege de goede geleiding (van warmte en kou) van zilvergaren dient bij buitengebruik goed isolerende handschoenen of wanten over de zilverhandschoenen gedragen te worden. Op deze manier creëer je een isolerende laag en is de werking van de zilverhandschoenen optimaal. Het is daarmee de beste manier om warme handen te krijgen. Wij adviseren de handschoenen gedurende langere tijd te dragen (dus niet alleen wanneer je naar buiten gaat) voor een optimaal effect.

Ook bij allergieën (tegen o.a. latex) en eczeem kunnen de zilverhandschoenen een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten. Deze dunne katoenen handschoenen kunnen ook in latex- of rubber handschoenen worden gedragen. Zilvergaren heeft namelijk een antibacteriële en schimmeldodende werking. Irritatie aan de huid door deze bacteriën en/of schimmels wordt daardoor verminderd.

Door de combinatie van katoen met zilvergaren bevorderen de handschoenen de afvoer van vocht aan de handen, waardoor de handen droger blijven. Op drogere handen kunnen bacteriën minder makkelijk vermeerderen, waardoor irritatie hierdoor ook afneemt. Door deze eigenschappen zijn deze handschoenen zeer geschikt bij sporten zoals joggen of hardlopen. 
 

REUMA HANDSCHOENEN

Mensen met o.a. reuma, arthrose en auto-immuun ziekten als sclerodermie, MCTD, etc. hebben vaak last van koude vingers (en tenen) met daarnaast tintelingen. De doorbloeding is niet optimaal, vanwege problematiek in de haarvaatjes van de huid. Zilverhandschoenen helpen deze klachten te verminderen, doordat ze de doorbloeding stimuleren en ervoor zorgen dat lichaamswarmte niet verloren gaat. 

Waar handschoenen met compressie druk uitoefenen op de vernauwde haarvaatjes om bloed er doorheen te persen, is de oplossing met zilvergaren eleganter te noemen. En bijzonder effectief.

 

WANNEER TE GEBRUIKEN

 • Koude handen (bijvoorbeeld bij reuma, fenomeen van Raynaud of als gevolg van chemotherapie)
 • Koude handen en vingers als gevolg van doorbloedingsproblematiek (tijdens werk of bijvoorbeeld wintersport als thermohandschoenen).
 • Reuma
 • Auto-immuun ziekte zoals sclerodermie, MCTD, SLE, etc.
 • Arthrose

 

Antibacteriele werking

Zilvergaren heeft een antibacteriële werking. Dit betekent dat bacteriën (maar ook schimmels en virussen) gedoodt worden door dit materiaal. Erg handig bij aandoeningen waar bacteriën en schimmels een rol spelen. Dit geldt bijvoorbeeld bij:

 • Eczeem / Dermatitis
 • Psoriasis


De zilverhandschoenen zijn uitstekend toe te passen bij werkzaamheden waarbij handschoenen gedragen moeten worden en de kans op huidaandoeningen aanwezig is. Bijvoorbeeld latex handschoenen in medische beroepen, schoonmaak branche, werkhandschoenen (bijvoorbeeld bouw of brandweer). Kortom, handschoenen die diverse huidaandoeningen kunnen verhelpen en voorkomen. 
 

VERBETERINGEN

Deze handschoenen zijn op een aantal aspecten verbeterd ten opzichte van vorige handschoenen:

 • Geen (nauwelijks) krimp. De maat die je ontvangt zal in de was niet meer zo krimpen als voorheen.
 • De handschoenen mogen (met een waszakje) in de wasmachine (met een neutrale wasverzachter, ook wel voor wol was).
 • Het boord (manchet) is langer en elastischer, zodat deze beter aansluit op je pols. Dit voorkomt dat er kou binnen kan komen.
 • De kleur is meer grijs gemeleerd en minder bevattelijk voor vuil, wat de handschoenen een netter uiterlijk geeft.
 • Aan de wijsvinger en duim zit extra zilver, wat ervoor zorgt dat je telefoon en tablet gewoon kunt gebruiken. Je hoeft dus niet meer je handschoenen uit te doen om ze te bedienen !
 • Al het zilvergaren zit nu aan de binnenkant van de handschoenen, waardoor de werking nog beter is.
 • Drogen mag aan de waslijn (aan het boord/manchet). De handschoenen zullen hun vorm gewoon behouden.

 

MAATVOERING:

De maataanduiding wordt bepaald door de lengte van de langste vinger (incl. nagel) te meten in centimeters:

 • Small (6-6½ cm)
 • Medium (7-8½  cm)
 • Large (9-10½ cm)
 • Extra Large (11-13 cm) (NU OOK verkrijgbaar)

 

INHOUD VERPAKKING:

Let op: deze handschoenen worden PER PAAR geleverd.


Veelvuldig wassen is niet van invloed op de werking. 
De zilverhandschoenen werken antistatisch, zijn daardoor ESD veilig en zijn geschikt voor gebruik in EPA omgeving.
 

SAMENSTELLING:

89% katoen, 8% X-Static, 2% NR, 1% Polyamide

 

HOELANG WERKT HET ZILVER IN DE ZILVERHANDSCHOENEN?

Het puur natuurlijke zilver heeft zich door een speciaal procedé blijvend gehecht aan een polymeer. Dit proces zorgt ervoor dat de effectiviteit van de eigenschappen voldoende zijn gedurende het gebruik. Het aantal wasbeurten heeft weinig invloed op de werking. Tests hebben uitgewezen dat zelfs 280 wasbeurten nauwelijks van invloed waren.

 

BELANGRIJK:

Voor een goede werking is het van groot belang dat de handschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar. Dit geldt ook wanneer de handschoenen als onderhandschoen worden gebruikt. Vuil, huidvet e.d. vormen een laagje tussen het zilver van de handschoenen en het huidoppervlak en verhinderen daardoor een optimale werking.  
  
Voorts adviseren wij de handschoenen te dragen tijdens de nachtrust. Daardoor wordt de gehele dag de werking sterk bevorderd! Het gebruik van crèmes e.d. in combinatie met het dragen van de handschoenen wordt afgeraden, aangezien daardoor het zilver niet in direct contact met de huid komt.

Disclaimer : De antibacteriële werking van zilvergaren (Treated articles, X-Static , CAS: 7761-88-8) vermindert het vermenigvuldigen van micro-organismen in textiel en voorkomt daarmee onaangename geur.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Ellen - 20-02-2021 20:07

Doen wat er beloofd is, geen hele koude handen meer.
Helaas waren alleen de grijze nog beschikbaar deze zijn wel iets sneller vies, maar gelukkig kunnen ze in de was.

Stefanie Visser - 16-02-2021 06:51

Helaas helpen ze bij mijn Raynaud niet, ik draag ze onder mijn gewone handschoenen maar nog steeds koude en “dode” vingers.
Ze zitten verder wel lekker en het materiaal is ook kwalitatief

Anne - 15-02-2021 17:14

Als mijn vingers nog wam zijn helpen ze echt, maar als ik dat niet doe dan toch dode vingers. Ik heb last van Raynaud.

Andries - 15-02-2021 11:00

Draag ze onder mijn handschoenen en daarom minder last van witte dode vingers.

Karin - 14-02-2021 17:20

De zilverhandschoenen bevallen me goed. Ik gebruik ze als onderhandschoenen onder wanten. Heerlijk warm.

Hallink - 13-02-2021 18:45

Lekker die zilverhandschoenen!

Marleen Verstringe - 12-02-2021 09:16

Heb reuma en artrose ; helpen maar weinig nog altijd koude handen

Mary - 11-02-2021 20:17

Ze helpen mij echt, geen koude handen meer, fijn materiaal, ik draag ze als onderhandschoen.

Lucie - 10-02-2021 12:47

Last van Raynaud en dus heel snel " dode" vingers. Met de zilverhandschoenen veel minder snel last als ik ze aantrek als mijn vingers nog warm zijn.l

Peggy - 08-02-2021 10:34

Zitten perfect maar moeilijk voor ze altijd aan te hebben op mijn werk omdat ik in kledingwinkel werk
Was beter een dunnere stof

Jan Hamers - 05-02-2021 20:49

heel prettig in het dragen ,helaas voor kijn huidaandoening niet geschikt. Jammer. Maar wel heel erg lekker warm.

Ilona - 05-02-2021 11:34

Fijne handschoenen tegen winterhanden. Snelle levering.

Esther - 03-02-2021 16:49

Na een bestelling per ongeluk dubbel geplaatst te hebben, razendsnel contact opgenomen door Skafit. Zodoende een vlotte levering! Prima service.

Ingrid - 02-02-2021 17:46

passen goed en helpt heel goed

Ria - 30-01-2021 13:08

Is niet wat ze op de site vertellen, nog steeds koude handen en dode vingers, dus conclusie zonde van het geld, een illusie armer een ervaring rijker

Linda - 08-01-2021 14:57

Nog steeds koude handen

Hans - 04-01-2021 12:26

Vlotte levering. Ik heb de handschoenen aangeschaft voor de revalidatie van mijn linkerhand. Handschoenen zijn zowel links als rechts te dragen, dus dat komt goed uit. Ik wilde extra warmte voor mijn hand, maar merk niet goed het effect van de zilverhandschoen. Ik gebruik hem als onderhandschoen en het blijft wat warmer als zonder. Maar effect is vergelijkbaar als met andere dunne handschoen (je hebt dan ook 2 laagjes). Ze dragen verder prima, dus ik blijf ze gebruiken

Anne - 30-12-2020 20:19

Vlot geleverd. En nu al plezier van gehad.

Meer reviews

Aantal

Prijs per PR (incl. btw)

1 of meer

€ 22,90

2 of meer

€ 22,90  € 19,90

5 of meer

€ 22,90  € 17,90

Onze gegevens

Groot Overeem 9A-1
3927 GH Renswoude 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 644

Fax: (+31) (0)20 - 753 7095

Email: info@skafit.nl


Alle prijzen op deze website zijn
inclusief BTW

Betaalmogelijkheden

betaalmogelijkheden

Afterpay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Aanmelden