Selecteer je taal
Home Zilvergaren Skafit zilverhandschoenen (zwart)

Skafit zilverhandschoenen (zwart)

Skafit zilverhandschoenen (zwart)
27 Reviews | Review toevoegen

Draag deze comfortabele zilverhandschoenen bij koude handen, chronische huidaandoeningen of als je last hebt van het fenomeen van Raynaud.

Standaard levertijd

Voor 16.30 besteld, morgen in huis

€ 39,90
Prijs per PR

 

Variatie: Skafit zilverhandschoenen (zwart)
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Ook last van het fenomeen van Raynaud? Dan zijn dit de perfecte handschoenen die helpen bij dit vervelende probleem.

De Skafit zilver handschoenen hebben een hoger percentage zilvergaren dan de Skafit katoenen handschoenen en hebben daarom ook een versterkte werking. Dit is voordelig bij extreme kou klachten.

Zilverhandschoenen voor heerlijk warme handen

Zilvergaren heeft een aantal eigenschappen die helpen je handen en vingers weer lekker warm te krijgen. De belangrijkste eigenschappen zijn:

 1. zilver reflecteert de stralingswarmte van het lichaam tot wel 95% terug naar het lichaam. Hierdoor gaat er nauwelijks lichaamswarmte verloren.
 2. zilver is het meest geleidende materiaal dat er bestaat, waardoor warmte snel verspreid wordt. 

Hierdoor zijn de zilverhandschoenen bijzonder geschikt om te dragen wanneer je last hebt van (extreem) koude handen en vingers (bijvoorbeeld bij reuma, Fenomeen van Raynaud en winterhanden ofwel Perniones). Ook zijn deze handschoenen geschikt als thermohandschoen, bijvoorbeeld onder skihandschoenen of werkhandschoenen.

Werking zilvergaren

Wil je meer weten over de werking van zilvergaren in onze producten? Lees hier dan verder.

Onderhandschoen (thermohandschoen) of binnen gebruik

De handschoenen zijn geschikt voor gebruik als onderhandschoen of binnenshuis. Vanwege de goede geleiding (van warmte en kou) van zilvergaren dient bij buitengebruik een goed isolerende handschoen of wanten over de zilverhandschoenen gedragen te worden. Op deze manier creëer je een isolerende laag en is de werking van de handschoenen optimaal. Het is daarmee de beste manier om warme handen te krijgen. Wij adviseren de handschoenen gedurende langere tijd te dragen (dus niet alleen wanneer je naar buiten gaat) voor een optimaal effect.

Ook bij allergieën (tegen o.a. latex) en eczeem kunnen de zilverhandschoenen een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten. Deze dunne zilver handschoenen kunnen ook in latex- of rubber handschoenen worden gedragen. Zilvergaren heeft namelijk een antibacteriële en schimmeldodende werking. Irritatie aan de huid door deze bacteriën en/of schimmels wordt daardoor verminderd.

Door de combinatie van de materialen met zilvergaren bevorderen de handschoenen de afvoer van vocht aan de handen, waardoor de handen droger blijven. Op drogere handen kunnen bacteriën minder makkelijk vermeerderen, waardoor irritatie hierdoor ook afneemt. Door deze eigenschappen zijn deze handschoenen zeer geschikt bij sporten zoals joggen of hardlopen. 

Reuma handschoenen

Mensen met o.a. reuma, arthrose en auto-immuun ziekten als sclerodermie, MCTD, etc. hebben vaak last van koude vingers (en tenen) met daarnaast tintelingen. De doorbloeding is niet optimaal, vanwege problematiek in de haarvaatjes van de huid. Zilverhandschoenen helpen deze klachten te verminderen, doordat ze de doorbloeding stimuleren en warmteverlies voorkomen. 

Waar handschoenen met compressie druk uitoefenen op de vernauwde haarvaatjes om bloed er doorheen te persen, is in tegenstelling de oplossing met zilvergaren eleganter te noemen, en bijzonder effectief.
Om deze reden worden deze handschoenen ook veelvuldig voorgeschreven door artsen op het gebied van reuma en interne geneeskunde. In geval van (risico op) wondjes, kunnen deze handschoenen zelfs vergoed worden door de verzekering (basispakket). Zie hiervoor onze pagina Vergoedingen.

Wanneer te gebruiken

 • Koude handen (bijvoorbeeld bij reuma, fenomeen van Raynaud of als gevolg van chemotherapie)
 • Koude handen en vingers als gevolg van doorbloedingsproblematiek (tijdens werk of bijvoorbeeld wintersport als thermohandschoenen).
 • Reuma
 • Auto-immuun ziekte zoals sclerodermie, MCTD, SLE, etc.
 • Arthrose
 • Eczeem
 • Psoriasis


De zilverhandschoenen zijn uitstekend toe te passen bij werkzaamheden waarbij handschoenen gedragen moeten worden en de kans op huidaandoeningen aanwezig is. Bijvoorbeeld latex handschoenen in medische beroepen, schoonmaak branche, werkhandschoenen (bijvoorbeeld bouw of brandweer). Kortom, handschoenen die diverse huidaandoeningen kunnen verhelpen en voorkomen. 

Verbeteringen in de 12% zilverhandschoenen

Deze handschoenen zijn op een aantal aspecten verbeterd:

 • Geen (nauwelijks) krimp. De maat die je ontvangt zal in de was niet meer zoveel krimpen als voorheen. En zeker niet bij deze handschoenen, er is gebruik gemaakt van dunner materiaal maar wel sterker en vormvaster materiaal! 
 • Sterker materiaal, waardoor ze veel langer meegaan.
 • De handschoenen mogen (met een waszakje) in de wasmachine (met een neutrale wasverzachter, ook wel voor wol was).
 • Al het zilvergaren zit aan de binnenkant van de handschoenen, waardoor de werking nog beter is.
 • Drogen mag aan de waslijn (aan het boord/manchet). De handschoenen zullen hun vorm gewoon behouden.

Pasvorm nog beter

Door het verbeterde productie proces zijn deze handschoenen sterker, dit komt door het zorgvuldig uitkiezen van materialen en doordat de handschoen erg fijn gewoven is. Dit zorgt er ook voor dat de handschoenen niet/nauwelijks krimpen en dat ze minder pluizen. De manchet van deze handschoenen is wat langer en sluit beter aan wat het gebruik ervan erg comfortabel maakt. 

Veelvuldig wassen is niet van invloed op de werking. 
Wij adviseren je om onze maattabel aan te houden.

BELANGRIJK / TIP:

Voor een goede werking is het van groot belang dat de handschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar. Dit geldt ook wanneer de handschoenen als onderhandschoen worden gebruikt. Vuil, huidvet e.d. vormen een laagje tussen het zilver van de handschoenen en het huidoppervlak en verhinderen daardoor een optimale werking.  
  
Voorts adviseren wij de handschoenen te dragen tijdens de nachtrust. Daardoor wordt de gehele dag de werking sterk bevorderd! Het gebruik van crèmes e.d. in combinatie met het dragen van de handschoenen wordt afgeraden, aangezien daardoor het zilver niet in direct contact met de huid komt. Indien er crèmes gebruikt moeten worden, laat deze dan eerst drogen, voor je de handschoenen aantrekt.

Disclaimer : De antibacteriële werking van zilvergaren (Treated articles, X-Static , CAS: 7761-88-8) vermindert het vermenigvuldigen van micro-organismen in textiel en voorkomt daarmee o.a. onaangename geur.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Wilma - 05-11-2021 12:40

De handschoenen helpen enorm. Ik heb Poly neuropathie en heb ze sinds kort uitgeprobeerd. Ze helpen mij vooral als ik ze wat langer draag.

Anne-Marie - 30-10-2021 10:27

Helaas nog steeds witte blauwe vingers. Ondanks gebruik van deze handschoenen

Willem - 25-04-2021 08:51

Heb er wel baat bij.

Teresa - 10-03-2021 12:01

3 paar handschoenen voor mijn vriend gekocht, hij is erg tevreden, lekker warme hamden, die eindelijk niet meer pijn doen én eng uitzien!

Ik beveel de hamdschoenen aan!

Noa, de medewerkster, die ik n.a.v. vragen verschillende keren gesproken heb, is TOP!
Chapeau!

g.v.Toly - 03-03-2021 13:11

Ik gebruik deze handschoenen nu een paar weken,i.v.m. pijnlijke vingers , dit komt doordat er een slagader in mijn pols dicht zit en mijn vingers dus slecht doorbloed zijn.
Daar word momenteel nog onderzoek naar gedaan of dat eventueel te opereren is.
Maar de handschoenen, (meestal draag ik er maar 1) zorgen ervoor dat ik minder pijn heb,
ik had ze trouwens gekocht omdat er eerst de diagnose Raynaud gesteld was en ik gelezen had dat ze daarbij hielpen.

Ben Meijer - 03-03-2021 05:33

Prima product.

Saskia - 03-03-2021 00:34

Zeer prettige handschoenen die ik buiten in de Premium handschoenen of bontwanten draag. Raynaud houdt zich zo koest. En binnen draag ik deze handschoenen lekker in bed. Mijn reumatische handen doen nu een stuk minder pijn!

Jose Advocaat - 02-03-2021 20:32

Het zijn heel mooie en fijn zittende handschoenen
Helaas helpt het mij niet bij mijn ‘dooie vingers’ , ik tob hier al mee van jonge leeftijd, en blijf zoeken naar dè oplossing.

Jaap - 26-02-2021 16:04

Tevreden

K. - 15-02-2021 16:50

Op zich prima handschoentjes, maar verhelpen koude handen (zelfs onder wanten) niet.
De schacht had van mij wat langer mogen zijn en na een tijd dragen is het elastaan opgerekt, waardoor de handschoen bovenop wat gaat lubberen. Dat is jammer voor die prijs.
Wel handig dat ze touch screen zijn!

Najat - 14-02-2021 08:00

Ik heb ze gekocht voor mijn dochter omdat ze met de hockey met witte vingers thuis kwam. Had hoge verwachtingen van deze dure aankoop maar ze merkt helaas bijna geen verschil met gewone handschoenen. Erg zonde!
Ook de sokken aangeschaft en deze bevallen wel beter.

anna basemans - 13-02-2021 14:17

fijne handschoenen!

Jannie de V. - 11-02-2021 18:25

Goed werkend produkt. Ik heb al veel geprobeerd... maar dit helpt nog het beste in die 30 jaar dat ik met het probleem van het fenoneem van Raynaud rondloop.... Ik heb ondertussen ook de andere kleding besteld (shirt en lange onderbroek en aantal sokken )
Ook het fijne van deze kleding is dat je geen zweetgeurtjes krijgt. Ik heb een hele ontdekking gedaan, sinds ik Skafit heb ervaren. want ja ... het is geen pretje als je het fenoneem van Raynaud ervaart......vooral in de wintertijd !! eindelijk s iets wat helpt.!!!!! Bedankt.

Peter - 10-02-2021 08:58

Omdat ik de ziekte heb van raynaud heb ik deze handschoenen gekocht.
Ik draag ze buiten onder mijn eigen handschoenen, merk wel verschil denk dat ik langer buiten kan wandelen. En ik draag ze elke dag 1 uur binnen. Veder kan ik er weinig over zeggen.
Heb nog steeds bevroren vingers en tenen, gaat nooit meer over.
Huisdokter heeft daar medicijnen voor en die slik ik nu ook.
Ik pak alles aan omdat het verschrikkelijk pijn doet.

sijke de jong - 08-02-2021 17:14

heb handschoenen al een aantal keren gebruikt, heb er nog geen baat bi!!j

Annette van Dijk - 03-02-2021 15:28

ik heb de zwarte handschoenen besteld voor mijn Raynaud. Ben er niet zo enthousiast over, heb nog evenveel last als zonder de handschoenen. Voor mij helpen ze helaas dus niet naar tevredenheid. Toch best een dure aankoop.

Albert Verweij - 02-02-2021 10:03

Super handschoenen. Ik heb altijd extreem koude handen. Deze handschoenen zijn veel beter dan alle andere die ik heb gehad

Piet de Boer - 29-01-2021 10:37

Ik heb ze gekocht omdat altijd zeer koude handen heb bij het fietsen ze uitgetest en het resultaat is heeft mij zeer teleurgesteld geen enkel resultaat heb nu maar elektrisch verwarmde handschoenen gekocht

Robin - 28-01-2021 22:33

Ik hou niet van zeuren, maar na de aanvraag hier de review.
Ik heb de ziekte van raynaud.
Deze handschoenen (zelfs onder normale handschoenen) werken voor mij absoluut niet.

Wilma Tump - 19-01-2021 16:27

Ik heb de handschoenen gekocht voor mijn man. Hij heeft hele koude handen door slechte doorbloeding. De handschoenen helpen zijn handen minder koud te worden.

Ik zou ze ook graag in huidkleur kopen.

Samantha - 18-01-2021 07:02

Mooie handschoen, zit lekker goede pasvorm. Alleen heb ik niet het idee dat het bij mij werkt

Suzan - 14-01-2021 22:02

Top

Mieke - 14-01-2021 17:20

Voor buiten, onder andere handschoenen, beantwoorddehet niet aan de verwachtingen. Verwachtingen die gebaseerd waren op de omschrijving

Robert Drieling - 14-01-2021 13:31

Ik heb het gevoel dat ik knollen voor citroenen heb gekocht . Ik heb twee paar handschoenen gekocht, weggegooid geld . Jammer .

Henny Kupka - 13-01-2021 10:51

Op advies van de handfysio gekocht.

Voor mijn klachten, herstel na operatie in november, carpaal tunnel syndroom, bracht het meteen verlichting. Droeg het veel en ook ‘s-nachts. Nu wat minder overdag maar nog steeds in de nacht.
Heeft duidelijk bijgedragen aan het herstel.
Fantastisch!

M - 10-01-2021 16:33

Besteld voor mijn moeder en ze is er super blij mee want het werkt echt heel goed . Nu doet ze ze ook snachts aan eindelijk slaapt ze door

Wim - 31-12-2020 09:15

Hele fijne handschoenen. Ik ben inmiddels 79 en had altijd koude en tintelende handen en dat is een stuk minder geworden. Door de gebrekkige doorbloeding waren mijn vingers ook dunner geworden en inmiddels zit er weer veel meer leven en gevoel in de vingers. Ik draag nu ook de shirts en slaap weer als een roos. Super oplossing!

Meer reviews
Te gebruiken bij
Koude handen, Raynaud, eczeem, dermatitis
Wasvoorschrift
Max. 40° Normaal wasmiddel Geen wasverzachter Niet in de droogtrommel
Samenstelling
85% PA, 12% X-Static (zilver), 3% EA
Pluspunten
Hoog % zilver, voor extra goede werking Dunne, maar sterke handschoenen Pluizen niet
Minpunten
Minder zacht dan de katoenen handschoenen
Inhoud verpakking
1 paar
Maatvoering
De maataanduiding wordt bepaald door de lengte van de langste vinger (incl. nagel) te meten in centimeters: Small (6-6½ cm) Medium (7-8½ cm) Large (9-10½ cm) Extra Large (11-13 cm)

Aantal

Prijs per PR (incl. btw)

1 of meer

€ 39,90

2 of meer

€ 39,90  € 36,90

5 of meer

€ 39,90  € 33,90

0