Selecteer je taal
Home Zilvergaren Skafit zilverhandschoenen (grijs)

Skafit zilverhandschoenen (grijs)

Skafit zilverhandschoenen (grijs)
3 Reviews | Review toevoegen

Draag deze comfortabele verbandhandschoenen bij koude handen, chronische huidaandoeningen of als je last hebt van het fenomeen van Raynaud.

€ 39,90
Prijs per PR
Variatie: Skafit zilverhandschoenen (grijs)
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
 

Ook last van het fenomeen van Raynaud? Dan zijn dit de perfecte handschoenen die helpen bij dit vervelende probleem.

De Skafit zilverhandschoenen hebben een hoger percentage zilvergaren dan de Skafit katoenen zilverhandschoenen en hebben daarom ook een versterkte werking. Dit is voordelig bij extreme kou klachten. 

ZILVERHANDSCHOENEN VOOR HEERLIJK WARME HANDEN

Door de toepassing van puur zilver ontstaat een natuurlijk warmte-evenwicht door het dragen van deze handschoenen. Bij contact van de huid met het zilvergaren worden de elekrische signalen van het lichaam door het zilver langs het lichaam geleid. Er ontstaat een magnetisch veld dat door de kleine elektrische signalen de haarvaatjes laat ontspannen waardoor ze 'open' gaan. Hierdoor wordt de bloedcirculatie in de handen verbeterd en worden de handen en vingers warmer.

Hierdoor zijn de zilverhandschoenen bijzonder geschikt om te dragen wanneer je last hebt van (extreem) koude handen en vingers (bijvoorbeeld bij reuma, Fenomeen van Raynaud en winterhanden ofwel Perniones). Ook zijn deze handschoenen geschikt als thermohandschoen, bijvoorbeeld onder skihandschoenen of werkhandschoenen.
 

ONDERHANDSCHOEN (THERMOHANDSCHOEN) OF BINNEN GEBRUIK

De handschoenen zijn geschikt voor gebruik als onderhandschoen of binnenshuis. Vanwege de goede geleiding (van warmte en kou) van zilvergaren dient bij buitengebruik een goed isolerende handschoen of wanten over de zilverhandschoenen gedragen te worden. Op deze manier creëer je een isolerende laag en is de werking van de zilverhandschoenen optimaal. Heet is daarmee de beste manier om warme handen te krijgen. Wij adviseren de handschoenen gedurende langere tijd te dragen (dus niet alleen wanneer je naar buiten gaat) voor een optimaal effect.

Ook bij allergieën (tegen o.a. latex) en eczeem kunnen de zilverhandschoenen een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten. Deze dunne zilver handschoenen kunnen ook in latex- of rubber handschoenen worden gedragen. Zilvergaren heeft namelijk een antibacteriële en schimmeldodende werking. Irritatie aan de huid door deze bacteriën en/of schimmels wordt daardoor verminderd.

Door de combinatie van de materialen met zilvergaren bevorderen de handschoenen de afvoer van vocht aan de handen, waardoor de handen droger blijven. Op drogere handen kunnen bacteriën minder makkelijk vermeerderen, waardoor irritatie hierdoor ook afneemt. Door deze eigenschappen zijn deze handschoenen zeer geschikt bij sporten zoals joggen of hardlopen. 
 

REUMA HANDSCHOENEN

Mensen met o.a. reuma, arthrose en auto-immuun ziekten als sclerodermie, MCTD, etc. hebben vaak last van koude vingers (en tenen) met daarnaast tintelingen. De doorbloeding is niet optimaal, vanwege problematiek in de haarvaatjes van de huid. Zilverhandschoenen helpen deze klachten te verminderen, doordat ze de doorbloeding stimuleren. De elektrische geleidbaarheid van het zilver zorgt voor het opnemen en afgeven van kleine elektrische signalen van het lichaam, die ervoor zorgen dat de haarvaatjes 'open' gaan staan. Wanneer deze open gaan staan kan er ook makkelijker bloed doorstromen.

Waar handschoenen met compressie druk uitoefenen op de vernauwde haarvaatjes om bloed er doorheen te persen, is in tegenstelling de oplossing met zilvergaren eleganter te noemen, en bijzonder effectief.
Om deze reden worden deze handschoenen ook veelvuldig voorgeschreven door artsen op het gebied van reuma en interne geneeskunde. In geval van (risico op) wondjes, kunnen deze handschoenen zelfs vergoed worden door de verzekering (basispakket). Zie hiervoor onze pagina Vergoedingen.

 

WANNEER TE GEBRUIKEN

 • Koude handen (bijvoorbeeld bij reuma, fenomeen van Raynaud of als gevolg van chemotherapie)
 • Koude handen en vingers als gevolg van doorbloedingsproblematiek (tijdens werk of bijvoorbeeld wintersport als thermohandschoenen).
 • Reuma
 • Auto-immuun ziekte zoals sclerodermie, MCTD, SLE, etc.
 • Arthrose
 • Eczeem
 • Psoriasis


De zilverhandschoenen zijn uitstekend toe te passen bij werkzaamheden waarbij handschoenen gedragen moeten worden en de kans op huidaandoeningen aanwezig is. Bijvoorbeeld latex handschoenen in medische beroepen, schoonmaak branche, werkhandschoenen (bijvoorbeeld bouw of brandweer). Kortom, handschoenen die diverse huidaandoeningen kunnen verhelpen en voorkomen. 

REUMA HANDSCHOENEN

Deze handschoenen zijn op een aantal aspecten verbeterd:

 • Geen (nauwelijks) krimp. De maat die je ontvangt zal in de was niet meer zoveel krimpen als voorheen. En zeker niet bij deze handschoenen, er is gebruik gemaakt van dunner materiaal maar wel sterker en vormvaster materiaal! 
 • De handschoenen mogen (met een waszakje) in de wasmachine (met een neutrale wasverzachter, ook wel voor wol was).
 • Het boord (manchet) is langer en elastischer, zodat deze beter aansluit op je pols. Dit voorkomt dat er kou binnen kan komen.
 • De kleur is meer grijs gemeleerd en minder bevattelijk voor vuil, wat de handschoenen een netter uiterlijk geeft.
 • Al het zilvergaren zit nu aan de binnenkant van de handschoenen, waardoor de werking nog beter is.
 • Drogen mag aan de waslijn (aan het boord/manchet). De handschoenen zullen hun vorm gewoon behouden.

 

MAATVOERING:

De maataanduiding wordt bepaald door de lengte van de langste vinger (incl. nagel) te meten in centimeters:

 • Small (6-6½ cm)
 • Medium (7-8½  cm)
 • Large (9-10½ cm)

Fitting
Door het verbeterde productie proces zijn deze handschoenen sterker, dit komt door het zorgvuldig uitkiezen van materialen en doordat de handschoen erg fijn gewoven is. Dit zorgt er ook voor dat de handschoenen niet/nauwelijks krimpen en dat ze minder pluizen. De manchet van deze handschoenen is wat langer en sluit beter aan wat het gebruik ervan erg comfortabel maakt. 

Veelvuldig wassen is niet van invloed op de werking. 
De zilverhandschoenen werken antistatisch, zijn daardoor ESD veilig en zijn geschikt voor gebruik in EPA omgeving.
Wij adviseren je om onze maattabel aan te houden.

 

SAMENSTELLING:

85% PA, 12% X-static, 3% EA
Door een hoger percentage zilvergaren in deze handschoenen in vergelijking met de katoenen zilverhandschoenen, hebben deze handschoenen een nog betere werking. 

 

HOELANG WERKT HET ZILVER IN DE ZILVERHANDSCHOENEN?

Het puur natuurlijke zilver heeft zich door een speciaal procedé blijvend gehecht aan een polymeer. Dit proces zorgt ervoor dat de effectiviteit van de eigenschappen voldoende zijn gedurende het gebruik. Het aantal wasbeurten heeft weinig invloed op de werking. Tests hebben uitgewezen dat zelfs 280 wasbeurten nauwelijks van invloed waren.

 

BELANGRIJK:

Voor een goede werking is het van groot belang dat de handschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar. Dit geldt ook wanneer de handschoenen als onderhandschoen worden gebruikt. Vuil, huidvet e.d. vormen een laagje tussen het zilver van de handschoenen en het huidoppervlak en verhinderen daardoor een optimale werking.  
  
Voorts adviseren wij de handschoenen te dragen tijdens de nachtrust. Daardoor wordt de gehele dag de werking sterk bevorderd! Het gebruik van crèmes e.d. in combinatie met het dragen van de handschoenen wordt afgeraden, aangezien daardoor het zilver niet in direct contact met de huid komt.

De Skafit zilverhandschoenen (12%) zijn in de kleuren grijs, zwart en naturel te koop.

Disclaimer : De antibacteriële werking van zilvergaren (Treated articles, X-Static , CAS: 7761-88-8) vermindert het vermenigvuldigen van micro-organismen in textiel en voorkomt daarmee onaangename geur.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Peter - 12-03-2021 08:35

Ben erg tevreden kan ze ook onder mijn normale handschoenen dragen omdat ze zo dun zijn

Teresa - 03-03-2021 17:21

Mijn vriend is erg tevreden over de handschoenen, geweldig, eindelijk géén koude handen en vingers meer!!

De staffelkorting is een uitkomst, dank!

gemengde gevoelens... - 29-01-2021 20:10

Ik ben over het algemeen tevreden met de handschoenen, ik gebruik ze onder mijn huishoudhandschoenen om schoon te maken of af te wassen. En als het koud is gebruik ik ze ook onder mijn buitenhandschoenen. Ik heb nog steeds last van winterhanden en kloven, en als ik vb. geen urea zalf gebruik, worden de kloven erger. ( Ik doe geen zalf aan als ik de handschoenen aan heb) Ik heb nog steeds zeer koude vingers buiten, ondanks de twee paar handschoenen boven elkaar, mijn handen voelen soms als bevroren. Ik heb het gevoel dat de handschoenen wel helpen, maar het probleem niet volledig oplossen. Ik had toch wat meer verwacht, zeker gezien de prijs en de beschrijving. Maar misschien is meer geduld nodig, ik heb ze nu ongeveer drie weken. En beter een beetje beter, dan niets... dus toch tevreden.

Aantal

Prijs per PR (incl. btw)

1 of meer

€ 39,90

2 of meer

€ 39,90  € 36,90

5 of meer

€ 39,90  € 33,90

0