Selecteer je taal
Home Zilvergaren Skafit zilverhandschoenen (grijs)

Skafit zilverhandschoenen (grijs)

Skafit zilverhandschoenen (grijs)
22 Reviews | Review toevoegen

Draag deze comfortabele zilverhandschoenen bij koude handen, chronische huidaandoeningen of als je last hebt van het fenomeen van Raynaud.

€ 39,90
Prijs per PR

 

Variatie: Skafit zilverhandschoenen (grijs)
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
 

Ook last van het fenomeen van Raynaud? Dan zijn dit de perfecte handschoenen die helpen bij dit vervelende probleem.

De Skafit zilverhandschoenen hebben een hoger percentage zilvergaren dan de Skafit katoenen handschoenen en hebben daarom ook een versterkte werking. Dit is voordelig bij extreme kou klachten.

Zilverhandschoenen voor heerlijk warme handen

Zilvergaren heeft een aantal eigenschappen die helpen je handen en vingers weer lekker warm te krijgen. De belangrijkste eigenschappen zijn:

 1. zilver reflecteert de stralingswarmte van het lichaam tot wel 95% terug naar het lichaam. Hierdoor gaat er nauwelijks lichaamswarmte verloren.
 2. zilver is het meest geleidende materiaal dat er bestaat, waardoor warmte snel verspreid wordt. 

Hierdoor zijn de zilverhandschoenen bijzonder geschikt om te dragen wanneer je last hebt van (extreem) koude handen en vingers (bijvoorbeeld bij reuma, Fenomeen van Raynaud en winterhanden ofwel Perniones). Ook zijn deze handschoenen geschikt als thermohandschoen, bijvoorbeeld onder skihandschoenen of werkhandschoenen.

Werking zilvergaren

Wil je meer weten over de werking van zilvergaren in onze producten? Lees hier dan verder.

Onderhandschoen (thermohandschoen) of binnen gebruik

De handschoenen zijn geschikt voor gebruik als onderhandschoen of binnenshuis. Vanwege de goede geleiding (van warmte en kou) van zilvergaren dient bij buitengebruik een goed isolerende handschoen of wanten over de zilverhandschoenen gedragen te worden. Op deze manier creëer je een isolerende laag en is de werking van de handschoenen optimaal. Het is daarmee de beste manier om warme handen te krijgen. Wij adviseren de handschoenen gedurende langere tijd te dragen (dus niet alleen wanneer je naar buiten gaat) voor een optimaal effect.

Ook bij allergieën (tegen o.a. latex) en eczeem kunnen de zilverhandschoenen een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten. Deze dunne zilver handschoenen kunnen ook in latex- of rubber handschoenen worden gedragen. Zilvergaren heeft namelijk een antibacteriële en schimmeldodende werking. Irritatie aan de huid door deze bacteriën en/of schimmels wordt daardoor verminderd.

Door de combinatie van de materialen met zilvergaren bevorderen de handschoenen de afvoer van vocht aan de handen, waardoor de handen droger blijven. Op drogere handen kunnen bacteriën minder makkelijk vermeerderen, waardoor irritatie hierdoor ook afneemt. Door deze eigenschappen zijn deze handschoenen zeer geschikt bij sporten zoals joggen of hardlopen. 

Reuma handschoenen

Mensen met o.a. reuma, arthrose en auto-immuun ziekten als sclerodermie, MCTD, etc. hebben vaak last van koude vingers (en tenen) met daarnaast tintelingen. De doorbloeding is niet optimaal, vanwege problematiek in de haarvaatjes van de huid. Zilverhandschoenen helpen deze klachten te verminderen, doordat ze de doorbloeding stimuleren en warmteverlies voorkomen. 

Waar handschoenen met compressie druk uitoefenen op de vernauwde haarvaatjes om bloed er doorheen te persen, is in tegenstelling de oplossing met zilvergaren eleganter te noemen, en bijzonder effectief.
Om deze reden worden deze handschoenen ook veelvuldig voorgeschreven door artsen op het gebied van reuma en interne geneeskunde. In geval van (risico op) wondjes, kunnen deze handschoenen zelfs vergoed worden door de verzekering (basispakket). Zie hiervoor onze pagina Vergoedingen.

Wanneer te gebruiken

 • Koude handen (bijvoorbeeld bij reuma, fenomeen van Raynaud of als gevolg van chemotherapie)
 • Koude handen en vingers als gevolg van doorbloedingsproblematiek (tijdens werk of bijvoorbeeld wintersport als thermohandschoenen).
 • Reuma
 • Auto-immuun ziekte zoals sclerodermie, MCTD, SLE, etc.
 • Arthrose
 • Eczeem
 • Psoriasis

De zilverhandschoenen zijn uitstekend toe te passen bij werkzaamheden waarbij handschoenen gedragen moeten worden en de kans op huidaandoeningen aanwezig is. Bijvoorbeeld latex handschoenen in medische beroepen, schoonmaak branche, werkhandschoenen (bijvoorbeeld bouw of brandweer). Kortom, handschoenen die diverse huidaandoeningen kunnen verhelpen en voorkomen. 

Verbeteringen in de 12% zilverhandschoenen

Deze handschoenen zijn op een aantal aspecten verbeterd:

 • Geen (nauwelijks) krimp. De maat die je ontvangt zal in de was niet meer zoveel krimpen als voorheen. En zeker niet bij deze handschoenen, er is gebruik gemaakt van dunner materiaal maar wel sterker en vormvaster materiaal! 
 • Sterker materiaal, waardoor ze veel langer meegaan.
 • De handschoenen mogen (met een waszakje) in de wasmachine (met een neutrale wasverzachter, ook wel voor wol was).
 • Al het zilvergaren zit aan de binnenkant van de handschoenen, waardoor de werking nog beter is.
 • Drogen mag aan de waslijn (aan het boord/manchet). De handschoenen zullen hun vorm gewoon behouden.

Pasvorm nog beter

Door het verbeterde productie proces zijn deze handschoenen sterker, dit komt door het zorgvuldig uitkiezen van materialen en doordat de handschoen erg fijn gewoven is. Dit zorgt er ook voor dat de handschoenen niet/nauwelijks krimpen en dat ze minder pluizen. De manchet van deze handschoenen is wat langer en sluit beter aan wat het gebruik ervan erg comfortabel maakt. 

Veelvuldig wassen is niet van invloed op de werking. 
Wij adviseren je om onze maattabel aan te houden.

Maatvoering

Maattabel handschoenen

BELANGRIJK / TIP:

Voor een goede werking is het van groot belang dat de handschoenen dagelijks gewisseld worden voor een schoon paar. Dit geldt ook wanneer de handschoenen als onderhandschoen worden gebruikt. Vuil, huidvet e.d. vormen een laagje tussen het zilver van de handschoenen en het huidoppervlak en verhinderen daardoor een optimale werking.  
  
Voorts adviseren wij de handschoenen te dragen tijdens de nachtrust. Daardoor wordt de gehele dag de werking sterk bevorderd! Het gebruik van crèmes e.d. in combinatie met het dragen van de handschoenen wordt afgeraden, aangezien daardoor het zilver niet in direct contact met de huid komt. Indien er crèmes gebruikt moeten worden, laat deze dan eerst drogen, voor je de handschoenen aantrekt.

Disclaimer : De antibacteriële werking van zilvergaren (Treated articles, X-Static , CAS: 7761-88-8) vermindert het vermenigvuldigen van micro-organismen in textiel en voorkomt daarmee o.a. onaangename geur.

Sorteren op:

Review toevoegen

Jan Luttmer - 15-04-2024 13:16

Ze voldoen na bestelling in de herst nog steeds, dag en nacht dragend in de winter. Overdag doe ik er van alles mee dus ook eten koken en huishouden. Ze kunnen uit als de temperatuur niet onder de 15 graden komt.

Karel - 13-02-2024 21:08

Ik gebruik ze vooral bij het fietsen bij koud weer, en draag ze onder skihandschoenen. Het raynaud gevoel is grotendeels weg. Enkel nog vingertoppen zijn gevoelig

Thea - 31-01-2024 14:37

Tot op heden tevreden met deze handschoenen. . Ze doen voor mij wat ze moeten doen. Houden mijn handen warm.

Danny - 23-01-2024 15:13

Vind dat deze katoenen handschoenen ,sneller slijten door het veel dragen. Maar ze geven wel bescherming gelijk het hoort.

wisse - 22-01-2024 17:31

Helaas helpen de handschoenen totaal niet. Mijn man heeft de ziekte van Raynaud en erg last van koude handen. Maar de handschoenen helpen totaal niet. Hij blijft koude handen houden.

Diana - 25-12-2023 09:43

Het duurt even, maar als je handen eenmaal warm zijn, blijven ze dat gemakkelijker. Als het buiten vriest zijn ze ook lekker om onder je handschoenen te dragen.

Dirk Olbrechts - 11-03-2023 12:47

Top handschoenen

Jan - 11-03-2023 11:44

Goed geleverd en ze doen wat ze beloven, dus heel tevreden

henk v dijk - 18-01-2023 15:57

de handschoenen zijn perfect ze helpen mij heel goed ik ben er zeer tevreden over

Wim Vlietstra - 17-10-2022 16:33

Tot nu toe voldoen ze prima maar…. De winter moet nog komen. Echter ze hielpen nu al tegen “bevroren “ vingers.

Marjolein - 07-05-2022 11:29

Ik draag de handschoenen onder dikke winter handschoenen . Als ik met warme handen vertrek is het resultaat redelijk, maar na een uuur krijg ik toch weer dode vingers.

Janneke - 08-02-2022 21:50

Handschoenen werken goed bij mijn fenomeen van Raynaud-vingers..ik draag de handschoenen vooral s nachts en dat werkt goed door als ik overdag naar buiten ga. Je moet ze wel consequent blijven dragen, dat werkt het beste.

Mevr.Nelis - 15-01-2022 16:10

Geweldig!!! Ik heb wintervingers en ben bij de dermatoloog bgeweest en kreeg toen voor 6weken cortisolwaarden zalf maar toen geen verbetering.ik ben ben verschrikkelijk blij met de zilverdraad handschoenen .mijn vingers zien er veel beter uit en je ziet er nog weinig van en ik heb helemaal geen pijn meer !!!! dus GEWELDIG!!!€€€

Ge lijbers - 26-12-2021 22:58

Ik heb door medicatie en leeftijd altij koude handen ik dacjt met de aanschaf van skafit zilverhandschoenen mijn probleem verholpen zou zijn helaas is dit niet het geval ook niet te zamen met een ander paar handschoen ook dat geeft geen totale bevrediging helaas

Bennie van der Linden - 12-12-2021 17:13

gewoon super handschoen, werken perfect geen koude handen binnen meer en als ik naar buiten ga doe ik er andere erover aan, TOPPIE

Gert-Jan - 06-12-2021 09:13

Helaas helpen ze voor mij niet, ik krijg toch nog witte vingertoppen.
Ik heb nu verwarmde handschoenen met een accu gekocht. dat gaat gelukkig wel.

Wiil - 27-11-2021 09:35

Zijn geweldig voor Renault syndroon,ondanks gebruik toch nog wel koude handen maar aanzienlijk minder.Ik vraag me af of deze ook door verzekering worden vergoed

Petra - 26-10-2021 17:46

Zeer tevreden

hanna van der linden - 10-05-2021 09:28

de zilverhandschoenen onder leren handschoenen of zo maar maken dat ik altijd warme handen heb tijdens de wandeling.
super is dat!

Peter - 12-03-2021 08:35

Ben erg tevreden kan ze ook onder mijn normale handschoenen dragen omdat ze zo dun zijn

Teresa - 03-03-2021 17:21

Mijn vriend is erg tevreden over de handschoenen, geweldig, eindelijk géén koude handen en vingers meer!!

De staffelkorting is een uitkomst, dank!

gemengde gevoelens... - 29-01-2021 20:10

Ik ben over het algemeen tevreden met de handschoenen, ik gebruik ze onder mijn huishoudhandschoenen om schoon te maken of af te wassen. En als het koud is gebruik ik ze ook onder mijn buitenhandschoenen. Ik heb nog steeds last van winterhanden en kloven, en als ik vb. geen urea zalf gebruik, worden de kloven erger. ( Ik doe geen zalf aan als ik de handschoenen aan heb) Ik heb nog steeds zeer koude vingers buiten, ondanks de twee paar handschoenen boven elkaar, mijn handen voelen soms als bevroren. Ik heb het gevoel dat de handschoenen wel helpen, maar het probleem niet volledig oplossen. Ik had toch wat meer verwacht, zeker gezien de prijs en de beschrijving. Maar misschien is meer geduld nodig, ik heb ze nu ongeveer drie weken. En beter een beetje beter, dan niets... dus toch tevreden.

Meer reviews
Te gebruiken bij
Koude handen, Raynaud, eczeem, dermatitis
Wasvoorschrift
Max. 40° Normaal wasmiddel Geen wasverzachter Niet in de droogtrommel
Samenstelling
47% PA, 37% CO, 12% X-Static (zilver), 4% EA
Pluspunten
Hoog % zilver, voor extra goede werking Dunne, maar sterke handschoenen Pluizen niet
Minpunten
Minder zacht dan de katoenen handschoenen
Inhoud verpakking
1 paar
Maatvoering
De maataanduiding wordt bepaald door de lengte van de langste vinger (incl. nagel) te meten in centimeters: Small (6-6½ cm) Medium (7-8½ cm) Large (9-10½ cm) Extra Large (11-13 cm)

Aantal

Prijs per PR (incl. btw)

1 of meer

€ 39,90

2 of meer

€ 37,90

5 of meer

€ 36,90

10 of meer

€ 35,90

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.
Accepteer geselecteerde cookies