Selecteer je taal

Werking van zilvergaren

Home Zilvergaren Werking van zilvergaren
Werking-van-zilvergaren

 

De geschiedenis van zilver

Werking van X-Static zilvergarenHet gebruik van zilver voor medische en therapeutische doeleinden gaat duizenden jaren terug. In feite waren de Romeinen de eersten die de "magische genezende" krachten van zilver publiceerden en documenteerden wanneer het werd gebruikt om wonden te bedekken.

Verder zou Cyrus de Grote, in de 5e eeuw voor Christus, zijn troepen alleen oorlog laten voeren als ze water in zilveren vaten vervoerden - iets waarvan hij wist dat het de watervoorziening schoon en veilig zou houden.

De Romeinse intuïtie bleek correct te zijn. De moderne westerse geneeskunde erkent zilver als het meest effectieve antimicrobiële middel, al dan niet natuurlijk. Aan het begin van de eeuw, werd zilver eigenlijk beschouwd als het eerste antibioticum - zilverfolie werd gebruikt als wondverband.

Tegenwoordig wordt zilver, vanwege zijn brede spectrum van antimicrobiële eigenschappen, gebruikt in gezondheidsproducten, variërend van verbandmiddelen tot brandwondenbehandelingen tot katheters - bijna elk product waarbij infectiebeheersing van cruciaal belang is.

De meerderheid van de Amerikanen wordt bij de geboorte voor het eerst aan zilver blootgesteld, wanneer oogdruppels met zilvernitraat worden gebruikt om infectie te voorkomen. Zilver wordt ook veel gebruikt voor industriële toepassingen, met name in drinkwaterfilters en zwembadfiltratiesystemen.

X-Static - The Silver Fibre, heeft een laag puur zilver die permanent aan het oppervlak is gehecht van een textielvezel. Het proces is zodanig dat de vezel, met zijn zilverlaag, de traditionele textiele- en tastbare eigenschappen behoudt.

Warmte regulering (overdracht)

De biofysica van kleding is de laatste jaren een gebied van grote belangstelling geworden. Het vertegenwoordigt de samenwerking van fysiologie, natuurkunde, textielwetenschap en kledingontwerp. Het specifieke gebied van thermische prestaties was de primaire focus van dit snelgroeiende studiegebied. Gezien de juiste materialen en constructies is het nu mogelijk om de bestaande energie van het lichaam en de omgeving te gebruiken om actief de temperatuur te reguleren door middel van warmteoverdracht.

Vanwege de inherente eigenschappen van zilver is X-Static perfect geschikt voor deze taak. Lichaamswarmte wordt overgedragen door vier basismechanismen:

 1. Straling:
  Het primaire warmteoverdrachtsmechanisme dat bij koud weer bijdraagt ​​aan ongeveer 90% van het lichaamswarmteverlies. (Bij warm weer zal het warmteverlies als gevolg van straling zeer laag of helemaal niet zijn.) Om de lichaamstemperatuur bij kou weer te verhogen, is het essentieel om actief gebruik te maken van de stralingsenergie die door het lichaam wordt gegenereerd. De meest efficiënte manier om deze energie te gebruiken, is deze terug te reflecteren naar de bron en/of op te slaan.
   
 2. Geleiding:
  Het primaire warmteoverdrachtsmechanisme bij warm weer (omdat straling bijdraagt ​​aan weinig of geen warmteoverdracht). Om warmte over te dragen en de lichaamstemperatuur te verlagen, is het noodzakelijk om actief warmte van de huid naar de buitenomgeving te verplaatsen of te geleiden.
   
 3. Verdamping:
  De verandering van een vloeistof in een gas. Wanneer het lichaam niet genoeg warmte kan afvoeren, door geleiding of convectie, dan gebruikt het lichaam verdamping met als resultaat zweet. Verdamping is actief bij warm en koud weer, afhankelijk van het activiteitsniveau. Om comfortabel te blijven, moet het door het lichaam gegenereerde vocht efficiënt van de huid worden afgevoerd.
   
 4. Convectie:
  De beweging van warmte tussen een vaste stof en een vloeistof of gas. Convectie is merkbaar bij koud en warm weer. Wind koelt bijvoorbeeld je huid af, waardoor je comfortabeler bent bij warm weer en minder comfortabel bij koud weer. 
  Convectieve warmteoverdracht kan worden ontmoedigd of aangemoedigd door al dan niet isolatie en windbarrières te gebruiken.

 

X-Static - De oplossing voor koud weer

WarmtereguleringElke oplossing voor koud weer moet gericht zijn op straling, verdamping en convectie.
X-Static pakt deze warmteoverdrachtmechanismen aan met behulp van de volgende principes:

 1. Reflectievermogen:
  Zilver heeft een infrarood (IR) reflectievermogen van meer dan 95%, het hoogste van alle elementen. Met andere woorden, 95% van de stralingsenergie die in contact komt met zilver zal worden teruggekaatst naar de bron. Als resultaat minimaliseert X-Static warmteverlies door straling door de energie van het lichaam actief terug te reflecteren naar de huid. X-Static-kleding die is ontworpen voor koud weer, zal daarom aanzienlijk warmer zijn dan kleding zonder X-Static.
   
 2. Emissiviteit
  Zilver heeft een van de laagste emissiviteitsclassificaties van elk element, wat betekent dat het heel langzaam thermische energie uitstraalt. Zilver blijft heel lang warm (in tegenstelling tot andere elementen, die heel kort warm blijven). Met X-Static-kleding die is ontworpen voor koud weer, wordt alle warmte die niet door de vezel naar het lichaam wordt teruggekaatst, geabsorbeerd en voor langere tijd in de vezel opgeslagen . Het resultaat is dat het X-Static-product de drager langer warm houdt dan een passief vezelsysteem.
   
 3. Vochtoverdracht:
  X-Static verbetert de natuurlijke beweging van vocht door hydrofoob (waterafstotende) materialen op dezelfde manier als het lichaam, door verdamping te gebruiken. Wanneer X-Static in een vochtige omgeving wordt geplaatst met een ander hydrofoob materiaal, zal de geleidbaarheid van de X-Static de verdamping van vocht versnellen. Terwijl vocht wordt verdampt, kan een overeenkomstig grotere hoeveelheid vocht door het hydrofoob garensysteem worden getrokken voor daaropvolgende verdamping. Het resultaat is dat X-Static kleding vocht sneller van het lichaam afvoert, wat zorgt voor een comfortabelere omgeving en minder kans op warmteverlies door convectie.

 

X-Static - de oplossing voor warm weer

NVerkoelende werkingaarmate de temperatuur stijgt, is straling niet langer de belangrijkste oorzaak van warmteoverdracht. Iedere warmweer oplossing moet geleiding, verdamping en convectie aanpakken. X-Static behandelt geleiding en verdamping (convectie moet in het textielontwerp worden ingebouwd) volgens de volgende principes:

 • Warmtegeleidingsvermogen:
  Zilver is het meest warmtegeleidende element ter wereld. X-Static werkt daarom om warmte snel en gelijkmatig door een product te verdelen en over te dragen. Bij warm weer, wanneer geleiding het belangrijkste middel van warmteoverdracht is, verbetert X-Static de natuurlijke acties van het lichaam door de warmtegeleiding van de huid te versnellen (een stof zonder X-Static zou gewoon een barrière zijn voor warmtegeleiding). Net als een zilveren lepel in een kop hete thee, zal X-Static de warmte van de huid naar de omgevingslucht geleiden, waardoor het lichaam afkoelt.
   
 • Vochtoverdracht
  Zoals hierboven beschreven, versnelt X-Static de beweging van vocht door verdamping. Als gevolg hiervan zorgt X-Static kleding voor meer comfort in warm weer door het vochtcontact met de huid te minimaliseren.

 

Statische elektriciteit

Iedereen heeft de effecten van statische elektriciteit ervaren. Het krijgen van een statische schok of het gevoel van statische elektriciteit is voor de meesten van ons een eenvoudige ergernis; het kan echter in veel industriële omgevingen buitengewoon gevaarlijk zijn. X-Static staat wereldwijd bekend als het belangrijkste antistatische garen voor consumenten- en industriële toepassingen.

Statische elektriciteit is een fenomeen dat statische ontlading of tribo-elektrische oplading wordt genoemd. Als je in gewone sokken over uw tapijt loopt, waardoor twee niet-geleidende materialen tegen elkaar wrijven, kan dit leiden tot ladingen van meer dan 50.000 volt (au!). Droge omstandigheden, zoals die tijdens de wintermaanden, en synthetische materialen versterken het probleem.

De enige manier om het probleem te minimaliseren of te elimineren, is door de elektrische ladingen af te voeren door een geleidend materiaal.

Zilver heeft de hoogste elektrische geleidbaarheid van elk element. Daarom zal X-Static, dat is gecoat met puur zilver, elektriciteit uiterst efficiënt geleiden. Slechts een kleine hoeveelheid X-Static in kleding of sokken zal tribo-elektrische ladingen onmiddellijk verdrijven, wat resulteert in antistatische, comfortabele producten.

Therapeutisch

X-Static wordt gebruikt in verschillende door de FDA goedgekeurde medische apparaten vanwege zijn therapeutische eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn TENS-units (elektrische stimulatie-apparaten voor pijnverlichting) en diabetische voetverzorgingsproducten. De werkingsmechanismen in deze therapeutische apparaten zijn elektrische en thermische geleidbaarheid. 

Als we de voet als voorbeeld gebruiken, beweren veel mensen dat ze acupunctuurachtige effecten ervaren wanneer ze X-Static-sokken dragen. Een andere veel voorkomende waarneming is de eliminatie of significante vermindering van oedeem (zwelling). Mensen beweren ook dat hun voeten niet zo moe aanvoelen als zonder X-Static sokken. Tegenwoordig wordt X-Static in Azië op grote schaal geprezen vanwege zijn therapeutische effecten in tal van producten.

Waarom is er zo'n diepgaand effect?

 • Elektriciteit:
  Het lichaam bestaat uit duizenden en duizenden zenuwen die het huidoppervlak bereiken. In feite heeft de onderkant van de voet alleen al meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Het lichaam gebruikt deze zenuwen om elektrische signalen over te brengen, waaronder het gevoel van pijn en ongemak. Omdat zilver het meest geleidende element is, nemen X-Static-producten de elektrische ladingen op het huidoppervlak op en voeren deze af (net als externe tribo-elektrische ladingen). Het resultaat is minder ongemak.
   
 • Magnetisme:
  WMagnetischanneer elektriciteit door een medium gaat, wordt een magnetisch veld gecreëerd. Daarom, wanneer de elektrische stromen van het lichaam door de X-Static fiber, wordt er een magnetisch veld gecreëerd rondom het lichaam. Naast het traditionele geloof in de voordelen van magnetische therapie, hebben veel prestigieuze zorginstellingen onlangs studies gepubliceerd die de bewering verdedigen dat magnetische producten de bloedstroom verhogen en zwelling verminderen. Het is dus logisch dat mensen X-Static sokken dragen tijdens lange vliegtuigreizen, zodat hun voeten niet opzwellen.Antibacteriële werking

De antimicrobiële werking van X-Static is gevalideerd door prestigieuze instellingen over de hele wereld. Naast onafhankelijke laboratorium- en veldtesten was X-Static de focus van tal van medische onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd.

Een samenvatting van deze onderzoeken vindt u hier, in de algemen folder van X-Static. Deze onderzoeken laten allemaal zien dat X-Static ongeëvenaarde antibacteriële prestaties levert. Verschillende onderzoeken bewijzen dat wanneer iemand een X-Static-product draagt , de vezel zo effectief is dat zweet daadwerkelijk antimicrobieel wordt.

Als u X-Static vergelijkt met andere antimicrobiële producten, zijn er verschillende voordelen in gebruik en werking:

 • Snelheid:
  X-Static elimineert 99,9% van de bacteriën in minder dan een uur blootstelling. (Meeste  antimicrobiële producten testen gedurende 48 uur en bereiken dit niveau van effectiviteit nog steeds niet).
   
 • Katalysatoren:
  hoe heter en natter de omgeving, hoe effectiever X-Static wordt. Dit is perfect, omdat bacteriën in deze omgevingen vaker voorkomen.
   
 • Veilig en natuurlijk:
  X-Static is gemaakt van puur zilver, een natuurlijk voorkomend element. Er zijn geen chemicaliën en er is geen risico voor toxiciteit voor de consument. Zilver is een van de veiligste en meest goedaardige stoffen.
   
 • Permanent:
  X-Static is geen oppervlaktebehandeling. Zilver is onomkeerbaar gebonden aan een polymeer, zodat het een fysiek onderdeel van de vezel wordt. X-Static is permanent en de werking neemt niet af. X-Static is zelfs getest met meer dan 250 wasbeurten met vrijwel geen vermindering van de antibacteriële werking.

Anti-geurwerking

Antimicrobieel is niet altijd synoniem met anti-geur. X-Static biedt zowel antimicrobiële als geur werende eigenschappen. Bacteriën zijn slechts één oorzaak van lichaamsgeur.

Ammoniak en gedenatureerde eiwitten dragen ook in belangrijke mate bij aan de geur van kleding en kousenproducten. Ongelooflijk, zowel ammoniak als gedenatureerde eiwitten binden het gemakkelijkst aan zilver. Omdat zilver aan de buitenkant van de vezel zit, zorgt X-Static voor onmiddellijke binding met ammoniak en gedenatureerde eiwitten, wat resulteert in onmiddellijke geurvermindering.
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.
Accepteer geselecteerde cookies