Welkom bij Skafit innovatieve gezondheidsproducten
Aantal stemmen: 374 Skafit werkt voor uw gezondheid
8.6 10
0
Winkelwagen
€ 0,00

Selecteer subcategorie

 Worden Skafit verbandmiddelen vergoed door de zorgverzekering? Dit is een vraag die we vaak krijgen. Het antwoord op deze vraag is ja, maar wel een ja met een uitleg. Vandaar deze blog.

De sokken, handschoenen, broeken en shirts van Skafit vallen onder de noemer antibacteriële verbandmiddelen. Het zijn dus medische hulpmiddelen die bedoeld zijn om huidproblemen of de effecten ervan te verminderen. Omdat deze verbandmiddelen zijn ingeschreven in de zogenaamde z-index (een database met medische hulpmiddelen en geneesmiddelen die door zorgverleners en voorschrijvers gebruikt wordt om de juiste artikelen te kunnen voorschrijven) en zijn goedgekeurd door de verzekeraars, worden deze door die verzekeraars vergoed. 
 

Voorschrijven moet gebeuren door arts of specialist


Om de verbandmiddelen vergoed te kunnen krijgen is het wel noodzakelijk dat deze door een bevoegd arts wordt voorgeschreven. Doorgaans kan de eigen arts of specialist in het ziekenhuis dit zijn. Ook zijn er op enkele gebieden specialistisch verpleegkundigen die mogen voorschrijven.

 

Eigen risico


Wat sommige mensen zich niet altijd realiseren als ze een dergelijk verbandmiddel voorgeschreven krijgen, is dat dit ten koste kan gaan van het eigen risico. De eerste kosten in het nieuwe jaar tot aan het eigen risico worden door de verzekering berekend aan de verzekerde. Wanneer het eigen risico al opgemaakt is, dan hoeft de verzekerde dus niets meer te betalen.

 

Hoe weet de verzekering wat ik gehad heb?


Leveringen van onze hulpmiddelen verlopen via de apotheker. Dat kan uw eigen apotheek zijn, maar ook onze 'huisapotheek' Declacare. Declacare is een in verbandmiddelen gespecialiseerde apotheek, waardoor de afhandeling van leveringen heel efficiënt gaan. Er zijn daardoor achteraf vrijwel nooit vragen over de vergoeding. Dat is handig, want dan krijgt de verzekerde nooit een levering die achteraf toch niet vergoed blijkt te worden. Er wordt altijd goed gecontroleerd en getoetst om daarvan zeker te zijn. 

 

Thuis geleverd of bij de apotheek


Wanneer voorschriften via Declacare verlopen, dan wordt een bestelling naar het huisadres van de verzekerde gestuurd. Lekker makkelijk en zonder poespas. Bestelt u via uw eigen apotheek, dan kunt u de verbandmiddelen ook bij uw apotheek afhalen. Declacare of uw eigen apotheek regelt de vergoedingen verder met uw verzekering. 

Vragen?
Wellicht dat u aan de hand van deze blog nog vragen heeft. Er staat nog meer informatie over de vergoedingen op onze website: www.skafit.nl/vergoedingen. Komt u er toch nog niet helemaal uit? Dan kunt u gerust even contact met ons opnemen.

      20-09-2018 14:04     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Onze gegevens

Groot Overeem 9A-1
3927 GH Renswoude 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 644

Fax: (+31) (0)20 - 753 7095

Email: info@skafit.nl


Alle prijzen op deze website zijn
inclusief BTW

Betaalmogelijkheden

betaalmogelijkheden

Afterpay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden