Selecteer je taal

Zilvergaren kleding

Home Zilvergaren Zilvergaren kleding
Zilvergaren-kleding

Multifunctionele kleding tegen kou, nare luchtjes en meer

Kleding met zilvergaren is super functioneel en daarom bijzonder nuttig. Het is zeer effectief om als thermoshirt of thermobroek te gebruiken en vooral mensen die last hebben van extreme kou klachten (zoals Raynaud) zullen dit een uitkomst vinden. 

De antibacteriële eigenschappen van zilver voegt daar nog eens aan toe dat het kan helpen bij huidklachten, zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Ook is het geschikt om nare luchtjes van bijvoorbeeld zweet te voorkomen. Kortom, kleding met zilvergaren is de meest functionele kleding die je ooit zult vinden.Voorkom overmatig zweten en nare luchtjes

Een thermoshirt of thermobroek met zilvergaren is een geweldige uitkomst als je last hebt van overmatig zweten en bijbehorende nare luchtjes. Het zilvergaren in de shirts doodt bacteriën die de luchtjes veroorzaken. Bacteriën kunnen namelijk snel vermenigvuldigen in een vochtige omgeving en daarmee voor nare luchtjes zorgen. Naast het doden van bacteriën zorgt het katoen in combinatie met de zilvergaren (zilverionen) voor een snellere afvoer van vocht. En hierdoor blijf je dus ook droger. Ook dit zorgt voor een beperking in het vermenigvuldigen van bacteriën.

Thermoshirt / thermobroek tegen (extreme) kou

Textiel met zilvergaren heeft verschillende nuttige functies en het verwarmen van het lichaam is een belangrijke. Het zilvergaren reflecteert ver-infrarood straling dat door het lichaam uitgestraald wordt, weer terug naar het lichaam. Daardoor wordt een vergelijkbaar effect gecreëerd als bijvoorbeeld bij een infrarood sauna. Infrarood sauna's staan er om bekend dat deze bijdragen aan een betere doorbloeding en een positief effect hebben op de kerntemperatuur van het lichaam. 
Bovendien wordt door de geleidbaarheid van het zilvergaren de warmte van het lichaam snel opgenomen door het zilver en verspreid over het gehele kledingstuk. Zilver geeft die warmte niet snel af, waardoor je langer beschermd blijft tegen de kou.

De manier waarop zilvergaren thermoshirts en thermobroeken het lichaam verwarmen, maakt deze bijzonder geschikt voor:

  • Het verwarmen van het lichaam voor hen die extra vatbaar voor zijn kou (zoals mensen met ziekte van Raynaud)
  • Voor wintersporters (tegen de kou, maar ook voorkomen van nare luchtjes na het skiën).

Raynaud shirt

Door dit t-shirt tegen zweet blijf je dus droger EN worden nare luchtjes voorkomen! Het is bovendien ook bijzonder geschikt om te gebruiken wanneer je vaak last heeft van (extreme) kou. Bijvoorbeeld bij het Fenomeen van Raynaud wordt deze kleding regelmatig naar grote tevredenheid gebruikt.

Zilvergaren effectief tegen verschillende huidaandoeningen

Ook bij eczeem, schimmelinfecties, psoriasis of andere huidaandoeningen kan zilvergaren kleding voor jou een uitkomst zijn. Vooral bij beroepen zoals de brandweer, waarbij men vaak dichte niet ventilerende kleding draagt, kan het veel ongemakken voorkomen. Meer weten over hoe zilvergaren werkt? Bekijk dan deze pagina.


Interesse in textiel met zilvergaren voor je medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag om bijvoorbeeld beroepsgerelateerde aandoeningen bij je personeel te voorkomen!


Toon filters
Filters
0
Onbeperkt
Toon resultaten
0