Selecteer je taal

Koude handen

Home Toepassingen Koude handen

Koude handenHeb jij altijd koude handen en vingers? En lijken dikke handschoenen niet te helpen? Wellicht dat je last hebt van winterhanden, het fenomeen van Raynaud, of gewoon een verstoorde doorbloeding. Skafit zilverhandschoenen kunnen dan voor jou de oplossing zijn. Deze warme handschoenen van katoen en zilvergaren stimuleren de doorbloeding door middel van een magnetisch veld. Dit magnetische veld wordt gecreëerd bij het contact van het zilver met de huid.

Het magnetisch veld geeft kleine elektrische ladingen af die de de haarvaatjes in de huid stimuleren en openen. Wanneer deze open gaan, kan bloed makkelijker doorstromen en worden je koude handen weer warmer. 

Oorzaak koude handen mogelijk door lage bloeddruk

Koude handen en vingers kunnen het gevoel van 'dode' witte vingers veroorzaken. En vooral bij vrouwen komt het vaak voor. Dit komt onder andere doordat de lichaamsbouw van vrouwen anders is dan die van mannen. Zo is de verhuding lichaamsvetten en spiermassa anders en ook het pomp volume van het hart verschilt. Deze oorzaken kunnen een reden zijn dat de doorbloeding niet voldoende is om in handen, vingers en tenen te komen.

Het Fenomeen van Raynaud of winterhanden en wintervingers zijn termen die vaak gebruikt worden. Jaarlijks gaan naar schatting 30.000 mensen met extreme kou klachten zoals winterhanden of wintertenen naar de huisarts, maar krijgen te horen dat er niets aan te doen is. Koude handen is dan iets waar je maar mee moet leren leven. Dik aankleden om zo kou buiten te houden is dan het meest voorkomende advies.

Maar gelukkig is er wel degelijk een oplossing tegen koude handen. De warme handschoenen met zilvergaren of zilverdraad pakken daadwerkelijk het probleem van de gebrekkige doorbloeding aan. Het stimuleren van de haarvaatjes opent deze en zorgen ervoor dat bloed beter doorstroomt. De toegang van warm bloed naar de haarvaatjes zorgt er daadwerkelijk voor dat handen en vingers warmer worden.
 

Zilverhandschoenen bij Raynaud of winterhanden

Zilverhandschoenen zijn bij uitstek geschikt voor mensen met het Fenomeen van Raynaud en bij wat we winterhanden noemen. Deze zilverhandschoenen dienen als onderhandschoen of binnen te worden gedragen.

De toepassing van zilvergaren is volstrekt veilig. Vaat verwijdende medicijnen die vaak worden voorgeschreven kunnen bijwerkingen hebben. Maar de handschoenen met zilver zijn zonder bijwerkingen en dus volkomen veilig te gebruiken.


Toon filters
Filters
Toon resultaten
0