Selecteer je taal

Koude handen

Home Toepassingen Koude handen
Koude-handen

   Heb jij altijd koude handen en vingers? En lijken dikke handschoenen niet te helpen? Wellicht dat je last hebt van winterhanden, het fenomeen van Raynaud, of gewoon een verstoorde doorbloeding. Skafit zilverhandschoenen kunnen dan voor jou dé oplossing zijn. Deze warme handschoenen van katoen en zilvergaren stimuleren de doorbloeding door middel van een magnetisch veld. Dit magnetische veld wordt gecreëerd bij het contact van het zilver met de huid.  Het magnetisch veld geeft kleine elektrische ladingen af die de de haarvaatjes in de huid stimuleren en openen. Wanneer deze open gaan, kan bloed makkelijker doorstromen en worden je koude handen weer warmer.

Daarnaast is zilver ver-infrarood reflecterend. (Ver-)infrarood straling (bekend van de sauna) geeft een warme stralingswarmte die bekend staat om het verbeteren van doorbloeding. Het lichaam straalt dit van zichzelf uit, maar daarmee verlies je dus warmte. Door het reflecterend vermogen van het zilver wordt er dus ook weer ver-infrarood straling terug gekaatst naar het lichaam, wat zorgt voor extra warmte. Dit fenomeen is ook bekend van de EHBO warmte dekens.

Bezig met laden...
Skafit zilverhandschoenen (zwart)
Skafit zilverhandschoenen (zwart)
(75)

39,90

Skafit zilverhandschoenen (grijs)
Skafit zilverhandschoenen (grijs)
(22)

39,90

Skafit katoenen zilverhandschoenen Grijs
Skafit katoenen zilverhandschoenen Grijs
(128)

24,90

Skafit katoenen zilverhandschoenen met lange manchet (per paar)
Skafit katoenen zilverhandschoenen met lange manchet (per paar)
(24)

27,90

Sale Fellhof Premium handschoenen
Fellhof Premium handschoenen
(16)

64,00

119,00

Sale Fellhof Trend wanten
Fellhof Trend wanten
(6)

69,90

79,90

Sale Fellhof Trend handschoenen
Fellhof Trend handschoenen
(0)

69,90

79,90

Sale Fellhof Trend Nappalan handschoenen
Fellhof Trend Nappalan handschoenen
(3)

69,90

79,90

Gratis Trusted Shops Kopersbescherming
Bedenktermijn van 30 dagen
Gratis Retourneren
Sale Fellhof Trend Nappalan wanten
Fellhof Trend Nappalan wanten
(1)

69,90

79,90

Skafit katoenen vingerloze zilverhandschoenen
Skafit katoenen vingerloze zilverhandschoenen
(36)

24,90

Oorzaak koude handen mogelijk door lage bloeddruk

Koude handenKoude handen en vingers kunnen het gevoel van 'dode' witte vingers veroorzaken. En vooral bij vrouwen komt het vaak voor. Dit komt onder andere doordat de lichaamsbouw van vrouwen anders is dan die van mannen. Zo is de verhuding lichaamsvetten en spiermassa anders en ook het pomp volume van het hart verschilt. Deze oorzaken kunnen een reden zijn dat de doorbloeding niet voldoende is om in handen, vingers en tenen te komen.

Het Fenomeen van Raynaud of winterhanden en wintervingers zijn termen die vaak gebruikt worden. Jaarlijks gaan naar schatting 30.000 mensen met extreme kou klachten zoals winterhanden of wintertenen naar de huisarts, maar krijgen te horen dat er niets aan te doen is. Koude handen is dan iets waar je maar mee moet leren leven. Dik aankleden om zo kou buiten te houden is dan het meest voorkomende advies.

Maar gelukkig is er wel degelijk een oplossing tegen koude handen. De warme handschoenen met zilvergaren of zilverdraad pakken daadwerkelijk het probleem van de gebrekkige doorbloeding aan. Het stimuleren van de haarvaatjes opent deze en zorgen ervoor dat bloed beter doorstroomt. De toegang van warm bloed naar de haarvaatjes zorgt er daadwerkelijk voor dat handen en vingers warmer worden.

Zilverhandschoenen bij Raynaud of winterhanden

Zilverhandschoenen zijn bij uitstek geschikt voor mensen met het Fenomeen van Raynaud en bij wat we winterhanden noemen. Deze zilverhandschoenen dienen als onderhandschoen of binnen te worden gedragen.

De toepassing van zilvergaren is volstrekt veilig. Vaat verwijdende medicijnen die vaak worden voorgeschreven kunnen bijwerkingen hebben. Maar de handschoenen met zilver zijn zonder bijwerkingen en dus volkomen veilig te gebruiken.

Wollen handschoenen ideale isolatie voor warme handen

Waar de zilverhandschoenen zorgen voor een betere doorbloeding, zorgen handschoenen met wol er juist voor dat de kou de handen niet kunnen bereiken. Van wol is natuurlijk bekend dat dit erg goed isoleert en je kunt je dan ook voorstellen dat de combinatie met zilverhandschoenen dan de meest ideale manier is om weer warme handen te krijgen.

De wol gevoerde handschoenen die op onze site verkrijgbaar zijn, zijn handgemaakt en van de beste Duitse kwaliteit en natuurlijke materialen.


Toon filters
Filters
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.