Selecteer je taal

Een t-shirt dat echt helpt tegen zweetluchtjes

Home Een t-shirt dat echt helpt tegen zweetluchtjes
Een t-shirt dat echt helpt tegen zweetluchtjes

Een t-shirt dat echt helpt tegen zweetluchtjes?

Zodra je even via Google zoekt op anti zweet shirt of shirtjes tegen zweetlucht, dan krijg je tal van aanbieders die zeggen dat ze dé oplossing hebben. Veel van die oplossingen zijn eigenlijk vrij eenvoudig en je kunt je afvragen hoe goed ze helpen. Zo zien we shirts met een dubbele laag rond de oksels regelmatig terugkomen. Dit kan natuurlijk helpen om de vochtigheid minder snel door te laten druppelen, maar tegen luchtjes zal het zeker niets doen. Hoe meer stof, des te meer gelegenheid er is voor bacteriën om een fijn plekje te vinden om te vermeerderen. En dan worden de luchtjes alleen maar erger.

Ook zien we diverse (synthetische) stoffen en namen van zelf ontwikkelde technologieën voorbij komen die suggereren dat deze stoffen hydrofoob en antibacterieel zijn. We zien ook een term easy care voorbij komen, maar wat dat precies inhoudt blijkt niet uit de informatie op die website. Ook materialen zoals (micro) Modal, bamboe etc. worden genoemd. Van bamboe is wel bekend dat het kan helpen, maar hoe synthetischer het wordt, hoe minder aannemelijk is dat het werkt.
 

Zweet moet toch ergens naartoe

Veel anti-zweet shirts hebben dus een extra ‘pad’ genaaid zitten onder de oksel. Daarvoor is vaak ook nog een apart materiaal gebruikt dat zweet moet tegenhouden. Probleem is alleen dat als het zweet tegenhoudt, het waarschijnlijk niet goed kan ventileren. Want ventileren is toch echt nodig om vocht te laten verdampen en af te voeren. Stel je eens voor dat zo’n pad daadwerkelijk al het vocht tegenhoudt dat op een dag geproduceerd wordt. Dan zou je haast geen pad nodig hebben, maar een zakje. En wellicht zal aan de buitenkant niets te zien zijn, maar de binnenkant zal die ophoping van vocht en bacteriën niet heel fraai zijn.

 

Vocht afvoeren en bacteriën doden

Om het probleem van overtollig vocht op te lossen zal er goede ventilatie moeten zijn. Vocht kan niet zomaar verdwijnen, dus een pad lijkt ons wat te eenvoudig. Afdrijven van vocht zorgt voor minder natte plekken en hoe droger de oksels, hoe minder bacteriën de kans krijgen om te vermenigvuldigen.

Maar wat werkt dan wel? Het antwoord is zilver(garen). In combinatie met ademend katoen zorgen de zilverionen die door het zilvergaren worden afgegeven, dat vocht veel sneller verdampt. Dat zilverionen deze werking heeft, is al wetenschappelijk bewezen, maar er is nog een andere wetenschappelijk bewezen werking van zilver. Het doodt namelijk bacteriën. En laat dat nou het tweede element zijn dat nodig is om het ongemak van vocht en vooral geurtjes op te lossen. Zilver doodt dus de bacteriën die geurtjes veroorzaken. En het mooie is dat binnen een uur alle bacteriën gedood worden, gegarandeerd! En als je een shirt met zilvergaren direct draagt, dan gaat het probleem helemaal niet eens ontstaan.

 

T-shirts met zilvergaren voor vrije tijd, sport en werk

De Skafit t-shirts zijn er in verschillende varianten, namelijk een unisex model met v-hals (in zwart en wit) en een zwart dames shirt, waar de hals wat lager is uitgesneden, waardoor het ook perfect te gebruiken is als ondershirt. Met deze varianten zijn er dus voldoende alternatieven beschikbaar voor diverse gelegenheden te worden gebruikt. Gewoon iedere dag onder je (werk) kleding of tijdens het sporten.

Een Skafit shirt is overigens ook geweldig tegen de kou, maar als je wilt weten hoe dat precies zit, dan is het verstandig om even de informatie bij onderstaande producten te lezen:

Unisex shirt met zilver zwart

      29-04-2019 15:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0