Welkom bij Skafit innovatieve gezondheidsproducten
Aantal stemmen: 373 Skafit werkt voor uw gezondheid
8.6 10
0
Winkelwagen
€ 0,00

Selecteer subcategorie

Korte sportsok met zilvergaren ideaal voor wielrennen

De Tour de France staat op het punt te beginnen. Alle wielrenliefhebbers raken daardoor ietwat in extase. De eigen fiets wordt dan ook weer net wat vaker uit de schuur gehaald en heel wat meer kilometers asfalt worden meegepakt.

Veel liefhebbers hebben alle spullen netjes op orde. Helm, bij elkaar passende kleding, handschoenen en schoenen. Alles netjes bij elkaar. Wat echter vaak minder op orde is zijn de sokken. Sokken zijn wat dat betreft een vergeten item bij het fietsen. Dat is op zich best vreemd, maar past wel in een breder plaatje dat sokken over het algemeen een achtergesteld kindje zijn.
 

Knellende schoenen en klamme voeten

Wat het vooral vreemd maakt is dat de voeten meestal in strakke knellende schoenen gestopt worden. Wielrenschoenen zijn er nou eenmaal niet voor gemaakt om lekker te zitten. Die knellende schoenen zorgen vaak voor een verminderde doorbloeding in de voeten, wat resulteert in koude voeten. Zelfs als het lekker warm is, kan een slecht doorbloede voet toch koud aanvoelen. Zeker als het zweet vloeit worden de voeten erg klam en sneller koud.

Bekend onder sporters is dat goede oplossingen onderling gedeeld worden. Wat voor de een goed werkt, wordt vaak snel overgenomen door de ander. Dat zien we ook met onze korte zilversokken die ideaal zijn voor tijdens het fietsen (of wandelen, hardlopen, etc.). Steeds meer mensen ontdekken dat de korte sportsokken ideaal zijn tijdens het wielrennen. Maar waarom dan?
 

Waarom zilversokken goed zijn voor doorbloeding en tegen zweten


Zilversokken worden in het medische veld toegepast om 2 redenen. Ten eerste omdat ze antibacterieel werken (ze doden dus bacteriën) en anderzijds omdat het zilver d.m.v. een klein magnetisch veldje de haarvaatjes stimuleert en daarmee de doorbloeding verbetert. Daardoor wordt het vaak toegepast bij mensen die last hebben van het Fenomeen van Raynaud (extreme kou verschijnselen, verkleurende tenen en vingers). 


De antibacteriële eigenschap kan daarom ook erg goed worden gebruikt tegen zweetluchtjes, want die zweetlucht komt door bacteriën die in een vochtige omgeving een feestje vieren. Als de bacterien door het zilver gedoodt worden, wordt ook de geur voorkomen. Bijkomend voordeel is dat door het zilver vocht sneller verdampt. Hierdoor blijven de voeten ook droger in de wielrenschoen. Drogere voeten betekent dan ook automatisch warmere voeten. 

Dus wees slim en maak je wielren uitrusting helemaal compleet met de korte zilver fietssokken van Skafit. Geen koude voeten meer, geen zweetvoeten en dus heerlijk onbezorgd fiets. Gelijk bestellen? Klik dan hier.| Meer

  Skafit         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Onze gegevens

Groot Overeem 9A-1
3927 GH Renswoude 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 644

Fax: (+31) (0)20 - 753 7095

Email: info@skafit.nl


Alle prijzen op deze website zijn
inclusief BTW

Betaalmogelijkheden

betaalmogelijkheden

Afterpay achteraf betalen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden