Selecteer je taal

Leukste wandelroute van Irene den Ouden

Home Leukste wandelroute van Irene den Ouden
Leukste wandelroute van Irene den Ouden

Rondje Kralingse Plas in Rotterdam

Door: Wandelblogger Irene den Ouden

Website: dewandeldate.nl

Positie 7 wandelblog Top 50 Nederland en Belgie 2016

DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars, fietsers en andere actieve buitensporters. Voor singles van alle leeftijden, in Nederland en België. In het blog, de ‘Tips & Agenda’, vind je tips die bijdragen aan een eerste geslaagde wandeldate: wandelroutes, wandelcafés, activiteiten die je onderweg kunt doen en algemene datingtips. DeWandeldate schrijft regelmatig handige overzichtsartikelen voor wandelaars (LAW’s, stationswandelingen, stadswandelingen, wandelapps, Vierdaagsen, blotevoetenpaden, etc.).  

Woonplaats: Rotterdam

Provincie: Zuid-Holland

Mijn Leukste Wandelroute in Zuid-Holland

Mijn favoriete wandelroute in mijn eigen provincie is het Rondje Kralingse Plas, door het Kralingse Bos. Deze route is ook heel geschikt voor een eerste Wandeldate, in de eerste plaats omdat je er gewoon heerlijk kunt wandelen, in ieder seizoen. Je kunt starten en eindigen bij een gezellig café-restaurant, er is veel te zien onderweg. Je bent er midden in de natuur met veel bomen en vogels om je heen, en je bent toch ook onder de mensen, zodat het een veilige datingplek is. 

De kortste route is 4,5 km. Als je rustig loopt, wandel je in een uur rond de Kralingse Plas. De hele route heb je uitzicht op de plas met de vele watervogels en watersporters. Er wordt bijna altijd wel gezeild en bij mooi weer zie je ook kano's, suppers en zwemmers. Als je start bij restaurant De Tuin wandel je eerst langs de molens, dan over de prachtige brede wandelboulevard met veel bankjes en uitzicht op de skyline van Rotterdam, langs het Minangkabouhuis, met een Indonesisch en een westers café-restaurant, vervolgens passeer je het klimbos, verschillende speelplekken, het strandje met de ligweiden, het haventje, dan loop je een stukje langs Kralingen en snel wandel je het bos weer in. Extra leuk is het wandelen over de loopbruggen: je loopt dan echt over het water en langs de wilde oevers, waar ook weer veel eenden, hoentjes en ganzen zitten. Bijzondere plekken om te bezoeken in het Kralingse Bos: de snuifmolens, de Heemtuin, de kinderboerderij en de jachthaven. ’s Zomers wordt op de grasvelden volop gesport, gespeeld en gebarbecued. Langs de hele route staan bankjes, en er zijn veel gezellige restaurantjes met terrasjes.

Uitbreiding van de wandelroute: Kralingenpad (13 km)
Vind je de 5 km te kort? Dan is dit een leuke tip: de Kralingenpad Route van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is een rondwandeling vanaf Rotterdam Blaak station: van de nieuwe Markthal en de Kubuswoningen door Kralingen, door het Kralingse Bos en weer door Kralingen en langs de Maasboulevard terug naar Blaak. 

Hier kun je het volledige artikel lezen, met een aantal tips om er te komen en leuke restaurantjes langs de Kralingse Plas: 
Wandeldate in Rotterdam? Rondje Kralingse Plas!

Waarom ik wandelliefhebbers deze route aanraad?

Rotterdam is populair en wordt op allerlei internationale lijstjes geroemd als moderne stad met bijzondere architectuur iconen als het nieuwe Centraal Station en de nieuwe Markthal. Wat minder mensen weten is dat je in Rotterdam ook de natuur in kunt trekken. In het Kralingse Bos, net even buiten het centrum van de stad, kan je heerlijk wandelen. Het Rondje Kralingse Plas is een aanrader, zowel voor natuurliefhebbers als voor mensen die graag wat gezelligheid om zich heen zoeken.

Mijn foto's van het Rondje Kralingse Plas

Jouw leukste wandelroute uit eigen provincie?

Is jouw blog opgenomen in de Skafit Wandelblog Top 50? Vertel ons wat jouw favoriete wandelroute is in jouw provincie! en werk mee aan het E-Book "De leukste wandelroutes in Nederland en Belgie volgens de wandelbloggers uit de Top 50". 

    04-04-2017 22:36
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.