Selecteer je taal

TOP 50 Wandelblogs Nederland en België 2015

Home TOP 50 Wandelblogs Nederland en België 2015
TOP 50 Wandelblogs Nederland en België 2015

Daar is hij dan! De bekendmaking van de eerste TOP 50 wandelblogs der lage landen! De afgelopen maanden hebben we met heel veel plezier informatie ingewonnen over de grote hoeveelheid blogs die er zijn op het gebied van recreatief wandelen. De ranglijst is gebasseerd op beoordelingscriteria zoals de mate van blogupdates, waardevolle content, interactie, waardevolle backlinks en betrouwbaarheid.

Ten behoeve van Wandelliefhebbers

Door waardevolle bloggers te erkennen en te belonen met een vermelding in de TOP 50 hopen we dat de wandelliefhebbers ook in de toekomst nog kunnen genieten van inspirerende en interactieve wandelblogs.

Geïnspireerd door de Wandel.nl en KNBLO

De TOP 50 wandelblogs is geïnspireerd door wandel.nl en KNBLO Wandelorganisatie Nederland. Blijf ook in 2015 geïnspireerd worden. Blijf op de hoogte van de blogs uit de TOP 50 en blijf op de hoogte via Facebook en Twitter.

TOP 50 Wandelblogs Nederland en België 2015

Top 50 Wandelblogs Nederland en België 2015

#1 Ankie blogt via Wandelnet

Wandelnet is hét startpunt voor wandelend Nederland. Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient omdat wandelen gezond en leuk is. De vier pijlers van Wandelnet zijn, routes en paden, Verbinding, kennis & expertise en belangenbehartiging.

Ankie blogt voor haar werk bij Wandelnet als belangenbehartiger. De meest recente blog ging over de eerste LAW die ze met haar zoontje liep.

#2- Wandel Website

Op de wandelwebsite van Fred Triep wordt geblogd over de dagwandelingen en trektochten, die Fred heeft gemaakt in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

#3- Weekend Hike

Op Weekend Hike worden wandeltochten georganiseerd door de deelnemers zelf. Op deze community worden ervaringen gedeeld en wandeltochten aangeraden.

#4- Foodwalks

Michiel Bussink houdt van wandelen en lekker eten. Iedere paar weken gaat hij voor ons op stap en doet hij hier verslag van eigen FOODWALKS. Wandelen en goede voeding worden gecombineerd.

#5- Wandel Knooppunt

Op Wandel Knooppunt worden regelmatig nieuwsitems, verhalen en artikelen geplaatst met betrekking tot alles wat met wandelknooppunten te maken heeft.

#6- Frankwandelt.nl

Op Franwandelt.nl worden verhalen, foto's en video's van wandelingen in Nederland en het buitenland gedeeld. Frankwandelt wil wandelaars informeren over wandeltochten én hen inspireren om te gaan wandelen.

#7- OutdoorFriends

OutdoorFriends is dé ontmoetingsplek voor actieve buitensporters en natuurliefhebbers. In deze blog staan veel wandelverhalen van leden, zoals: ‘Een voetreis naar de zeehonden op de Maasvlakte’, ‘Op zoek naar heilzaam onkruid’, ‘Texel verkennen te voet, het Texelpad’ en ‘Bierwandeltocht: van Wolfheze naar Veluwse Heidbrouwerij’.

#8- Danyell's Wandelsite

Wandelen is Danyells allergrootste hobby. Ze loopt iedere week wel één of meerdere wandeltochten, variërend van georganiseerde tochten tot (gedeelten van) wandelpaden. Danyells tweede hobby, fotograferen, is uitstekend te combineren met haar "wandelverslaving".

#9- De Wandelgazette

De Wandelgazette is een wandelblog waar veelvuldig artikelen en blogs over Belgische wandelevenementen worden geplaatst. Erg handig om op de hoogte te blijven, van al hetgeen wat gaande is in de Belgische wandelwereld.

#10- De Motketel

De motketel, een prachtig gebied om te wandelen, het gebied vertelt een verhaal uit de geschiedenis, over het dorp waar ik geboren en getogen ben: 'Vaassen'.

TOP 50 Wandelblogs Nederland en België 2015 

#11- Best Genog

Wandelverslagen en fotoreportages van wandelingen door het Nederlandse land!

#12- Henk-Jan van der Klis

Henk Jan plaatst wandelverslagen met foto's en routekaarten van gemaakte lange afstandswandelingen. Vrijwel elke zaterdag wandelt Henk Jan zo'n 40km, verdeeld over georganiseerde tochten, zelf uitgezette routes en bestaande LAW-paden. Meerdaagse tochten, rondes rond een stad en Kennedymars voor de afwisseling. Onverharde, avontuurlijke paden, bij voorkeur in een bosrijke omgeving of langs cultureel erfgoed.

#13- DeWandeldate Tips & Agenda

DeWandeldate is dé datingsite voor wandelaars en natuur liefhebbers in Nederland en België. In deze blog geven we tips die bijdragen aan een eerste geslaagde wandeldate. De tips gaan over wandelroutes, wandelcafe's, wandelapps en wandelactiviteiten. Ook groepswandelingen worden hier aangekondigd. En we delen hier succesverhalen, geschreven door leden die elkaar vonden via onze datingsite. Gastbloggers zijn welkom.

#14- 18 Jaar Vierdaagse "Last time walking apart together"

In deze weblog beschrijft Tiny Kouters zijn ervaringen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen en de daarbij behorende oefentochten. In 2015 hoop ik voor de 18de maal de Vierdaagse van Nijmegen uit te lopen. Hiervoor krijg ik dan het cijfertje 18 op mijn Gouden Kruis met Kroontje.

#15- Walkbase

Op Wakkee wordt geblogd over korte en lange afstanden, prestaties en behaalde titels op het gebied van de wandelsport.

#16- Freddy's wandelhoekje

Wonende langs de Franse grens kent Freddy de streek rond de schreve als zijn broekzak. De GR's aldaar hebben geen geheimen voor Freddy en hij is actief en organiserend lid van de Midweekstappers. Blog stijl met korte verslagjes en fotoreportages.

#17- Carola's wandel- en geocachingverslagen

Een website over alle wandel- en geocaching-avonturen van Carola met verslagen en foto's.

#18- Familie super wandelsite

Op Superfamilie.nl blijf je op de hoogte van mooie rondwandelingen, wandeluitrustingen tips en mooie routes.

#19- Struinen

Struinen is een website voor wandelaars die houden van struinen en pionieren in de natuur. Struinen is niet alleen de gezondste manier van (traag) voortbewegen, maar ook de meest aardse manier van kijken en beleven: stapsgewijs en buiten de gebaande paden.

#20- Wandelgroetjes uit Borgloon

Struinen is een website voor wandelaars die houden van struinen en pionieren in de natuur. Struinen is niet alleen de gezondste manier van (traag) voortbewegen, maar ook de meest aardse manier van kijken en beleven: stapsgewijs en buiten de gebaande paden.

#21- Overweg13

Vooral de combinatie wandeling - openbaar vervoer komen aan bod. Langeafstandswandelingen lenen zich sowieso al goed tot OV-gebruik, maar ook neerstrijken in een pietluttig boerengat kan prettig zijn als je dat zonder auto kunt. In de blog komt naar voren dat het openbaar vervoer (zeker in Wallonië) beter kan en dat sommige trein- en busverbindingen eigenlijk niet doenbaar zijn. De blog richt zich zowel tot wandelaars als tot liefhebbers van trein, tram en bus.

#22- Wandelwereld

Informatie, tips en randnieuws over Lange-Afstandstandswandelroutes in België, Frankrijk en soms ietsje verder.

#23- Wij wandelen

Blog met wandelverslagen. Van elke wandeling volgt een verslagje met foto's. Deze weblog is net als wandelen een hobby!

#24- Berend en Francis Wandelsite

Een Blog met diverse Foto reportages van o.a. wandeltochten, Harlingen vroeger en nu, en wat we onderweg zoal tegen komen. Deze site is constant in beweging er worden steeds nieuwe fotoreportage toegevoegd.

#25- Wandelen met Martin

Op deze website zijn diverse wandelingen van Martin beschreven. De meeste wandelingen zijn gelopen met Rob L. of Janneke G.

#26- Nie Zo Znel

De razende reporter deelt op NieZoZnel zijn wandelavonturen via de blog!

#27- Law wandelen

LAWwandelen.nl is een verzameling verslagen en foto's van Lange Afstand Wandelpaden (LAW's).

#28- A Walking life with a story and more

Ludo vertelt over zijn wandel door het leven als amateur - sporter met verhaal en beeld in het algemeen.

#29- Nederbelgen op Wandel

Op Nederbelgen op stap worden Wandelverslagen in binnen en buitenland gedeeld. Zowel in woord als beeld.

#30- Wandelwebsite van Rinda Scheltens

Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd. Deze uitdrukking past bij de blog Wees Vrolijk. Leuke wandelverslagen worden met de lezers gedeeld.

#31- Dagboek van een Wandelaar

Blog met verslagen, routes, en foto's van georganiseerde wandeltochten (hoofdzakelijk in Nederland, o.a. van KNBLO, NWB en aangesloten verenigingen). Daarnaast is er een pagina met links naar allerhande organisaties, wandeltochten, wandelevenementen en sites die met wandelen te maken hebben. Ook heeft de blog een link naar Endomondo, een site en app waarmee wandeltochten worden geregistreerd m.b.v. GPS. Hier is de wandelaar live te volgen tijdens de wandelingen

#32- Ambulare

Wandelblog van dagelijks gemaakte wandelingen van het lange-afstandsnetwerk in Nederland: LAW en streekpaden.

#33- Lauwswandelnieuws

Op deze blog worden de wandelavonturen van Krist Vanackere beschreven. Bijna ieder week-end is ze op stap ergens in België. Soms maakt ze ook wandelvakanties, waarvan U hier ook een verslag vindt. De bedoeling is collega wandelaars een idee te geven hoe de georganiseerde wandeltochten er uit zagen.

#34- De Wandelaartjes 

De wandelaartjes Alfred en Lou wandelen en fietsen en delen de avonturen met de lezers.

#35- Mark's wandelblog

Op de blog van Mark de Goede kun je van alles vinden met betrekking tot een van Marks grote hobby’s: wandelen.

#36- Piet Smulders 

Ook met het wandelvirus besmet? Dan ben je hier op het goede adres. Je vindt er een inventarisatie van de mooiste dagwandelingen en de mooiste langeafstandspaden (= top trails).

#37- De GRoene Heduvellander 

Op de Blog van GR West vind je vooral verslagen en fotoreeksen van de voorbije activiteiten van GR West-Vlaanderen waarvan de blogger de regiocoördinator is.

#38- No pain no glory

Deze site geeft een overzicht van de Camino's, LAW's en andere wandelingen, die Jan Aartsen gedaan heeft sinds zijn pensionering.

#39- Wandelaar 3680 

Verslagen, al of niet kort, van mijn wandelingen, landschappen en routes.

#40- He Opa

Deze website heeft zijn schoonzoon voor opa gemaak om andere mensen mee te laten van hoe fijn wandelen is. Opa komt op plaatsen waar je normaal niet komt en het is gewoon geweldig door de natuur en mooie dorpen, plaatsen te mogen wandelen.Zelf heeft opa even last van een kleinne thya dus moet hij even rustig aan doen.

 

Heopa staat voor: He =van Henk, Pa= van 5 dochteres, Opa =van 12 kleinkinderen.

#41- Gwy Wandelt

In deze Blog wordt verteld over het op weg zijn in het leven en wandelen in het Vlaamse land.

#42- Wandelervaringen Didier Reynaert

In de blog van Didier Reynaert wordt verteld over de persoonlijke wandelervaringen en andere informatie over wandelen.

#43- Lange afstand netwerk Nederland

Wandelingen van het lange-afstandsnetwerk van Nederland met beschrijvingen van etappes met fotos en tips.

#44- Actief met wandelen

The Walking Companions is een online wandelcommunity. Wandelaars en trainers hebben er hun profiel, kunnen samen contacten leggen in groepen en subgroepen.

#45- Wandelen met Hennie en Theo

Ze kunnen vrienden maken en onderling contact houden. In de deelnemerslijst kan men wandelmaatjes vinden.

#46- Trails & Trekkings

Site over lange afstandswandelen op wandelpaden in België en wat verder.

#47- Blaren voor Afrika

De belangrijkste activiteit van Blaren voor Afrika is het deelnemen aan de Nijmeegse 4 daagse. We zijn een bruisende groep jongeren die ieder jaar opnieuw met een groep van ongeveer 30 personen deelneemt aan de vierdaagse.

#48- Jo's wandel website

Wandelen is al jaren onze vrijetijdsbesteding nummer 1. Of het nu het Hageland, de Ardennen of de Alpen zijn, wandelen is iets voor iedereen.

#49- Wandelpunt

Verslagen en artikelen van dagelijks gemaakte wandelingen van het lange-afstandsnetwerk in Nederland, LAW en streekpaden, en wandelreizen.

#50- Gerben Wandelt 

Dit weblog gaat over een van mijn grootste passies: wandelen. Voor mij is wandelen ontspannen, even weg uit het drukke bestaan. Ik loop vooral dagtochten op Nederlandse LAWs en streekpaden, meestal 20 tot 30 km per etappe.

 

OVERIGE INTERESSANTE BLOGS

Na samenstelling van onze top 50 wandelblogs kregen wij bericht van een aantal wandelfanaten met interessante blogs die wij u zeker niet willen onthouden.

Wandelpaden Journaal

Van elk van onze wandelingen is er een wandeljournaal gemaakt. Deze zijn opgenomen in het archief.

Mari Smits

In mijn vrije tijd loop ik vaak wandeltochten, zoals de Vierdaagse van Nijmegen, Kennedymarsen en andere tochten in binnen- en buitenland. Op deze weblog doe ik verslag van zaken die verband houden met mijn professionele interesse en mijn andere bezigheden.

Wanda Catsman

Wanda Catsman heeft alles waar ze als 10 jarige van droomde | Struint graag door de natuur | Wandelblogger | Honger naar kennis | Community manager.

Share & Inspire

Bent u een wandelliefhebber en bent u geinspiereerd geraakt door een van de bovenstaande wandelblogs? Voel u dan vrij om deze pagina te delen met uw familie en vrienden!

    26-03-2017 12:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0