Selecteer je taal

Skafit heeft het assortiment vernieuwd

Home Skafit heeft het assortiment vernieuwd
Skafit heeft het assortiment vernieuwd

In de afgelopen jaren heeft het assortiment niet veel wijzigingen gekend. De handschoenen, shirts, broeken en de meeste sokken zijn al jaren beschikbaar in de vorm die je wellicht  ook al van ons kent. Natuurlijk is het mooi dat er zoveel tevredenheid is naar de producten en waarom zou je dan ook vernieuwen? Nou, dat is natuurlijk ook wel zo, maar de techniek staat ook niet stil.

De productietechnieken en materialen zijn de afgelopen jaren steeds verbeterd en kunnen daarom een positieve invloed hebben op zaken als comfort, duurzaamheid en uiterlijk. En dat zijn natuurlijk wel zaken die we graag op een zo hoog mogelijk niveau hebben. En dus was het tijd om een goede opfrisbeurt te geven aan onze producten. En met de producten, hebben we ook de gewerkt aan de presentatie van onze producten.

Kwaliteit & comfort

Deze drie punten klinken natuurlijk mooi, maar wat houdt het nu eigenlijk precies in? Skafit leverde toch altijd al kwaliteit? Jazeker, maar materialen blijven ontwikkelen en machines voor de productie worden ook steeds beter.

Wijzigingen van de handschoenen

Voor de handschoenen bijvoorbeeld waren een aantal zaken die steeds terug kwamen. De pasvorm (vooral bij de pols) kon beter en het krimpen van het materiaal was iets dat voor ongemak kon zorgen. Daarom hebben we in het productieproces voor een extra voorwas gekozen, zodat de handschoen al een keer is gewassen en daarna dus niet zoveel meer zal krimpen.

Skafit zilverhandschoen telefoonEen ander belangrijke wijziging is dat de manchet (mouw) van de handschoen langer is en daarmee ook beter om de pols aansluit. Het naar boven kruipen van de mouw is daarmee ook verleden tijd.

En tot slot is het wel leuk om te melden dat de handschoenen nu ook geschikt zijn voor gebruik van smartphone en tablet. Voorheen kon het een beetje, maar met een nieuw slimmigheidje kun je tegenwoordig met alle handschoenen eenvoudig je smartphone bedienen.

Wijzigingen in de kleding

Ook voor de kleding geldt dat er best een grote wijziging heeft plaatsgevonden. Vooral het basis materiaal (uiteraard niet het zilver), is vernieuwd. Waar het voorheen vooral katoen was, hebben we nu gekozen voor een materiaal dat beter in vorm blijft. Het is bij onze onderkleding namelijk van belang dat de stof goed tegen de huid komt. Katoen heeft de eigenschap dat de rek er een beetje uit gaat na enige tijd dragen. Daarom hebben we nu voor polyamide gekozen. Dit materiaal heeft meer ‘stretch’ en sluit daarom heel prettig rond het lichaam aan. Bovendien heeft het zeer goede eigenschappen wat betreft vochtafvoer en isolerende werking.
Ook een pluspunt is dat de onderzijde van de shirts iets langer zijn geworden, waardoor ze makkelijker in de broek in te stoppen zijn.

Sokken zijn fijner geweven

De sterkte en zachtheid van sokken gaat vaak gepaard met de fijnheid van het weven. Des te meer naalden de machine waarop sokken gemaakt worden heeft, des te fijner, zachter maar ook sterker de sokken worden. Wat dat betreft hebben we nu een prachtige stap gemaakt, die zowel voor comfort als duurzaamheid een mooie stap voorwaarts is. De bekende varianten zullen terugkeren in een nieuwe verbeterde versie, maar we zullen in de komende periode ook nieuwe typen introduceren.

Duurzaamheid en uitstraling

Uitstraling en comfortNiemand zal het verbazen dat duurzaamheid ook op onze agenda staat. En duurzaam wil niet alleen zeggen duurzame of milieuvriendelijke materialen, maar ook dat producten langer mee gaan. Want hoe minder slijtage, des te minder materiaal er verbruikt wordt in de loop van de jaren.

Duurzaamheid is ook de belangrijkste pijler geweest tijdens het ontwerpen van de verpakkingen. Waar in het verleden nog veel plastic werd gebruikt hebben we nu nagenoeg geen plastic meer in onze verpakkingen. Er kunnen nog kleine stapjes op dit vlak gezet worden, maar een hele stap voorwaarts is gemaakt.

Het oog wil natuurlijk ook wat en we zijn op dat vlak ook echt trots dat we nu hele mooie verpakkingen hebben. In de warme kleuren die je kent van Skafit hebben we met behulp van HartigOntwerp hele mooie nieuwe verpakkingen weten te creëren.

Comfort is alles

Alle verbeteringen hebben uiteindelijk maar 1 doel en dat is het jou zoveel mogelijk naar de zin maken met het dragen van onze onderkleding. We begrijpen heel goed dat de aanleiding om onze onderkleding te dragen niet altijd fijn is en dat onze onderkleding een bijdrage moet leveren om klachten als kou en pijn zoveel mogelijk te verminderen en liefst te voorkomen.

Het verhogen van je comfort en welzijn is een groot goed en daar willen we een bijdrage aan blijven leveren. Daarom zijn we ook zeer geïnteresseerd in feedback. Het helpt ons om nog beter te begrijpen wat de ervaringen met onze kleding is, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven verbeteren.

Benieuwd naar de nieuwe producten? Probeer het nu ook zelf en bestel een setje via onze webshop.

      10-03-2021 17:09     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Els -  26-10-2021

Beste lezer, ik vond eigenlijk de katoenen ondergoed heerlijk zitten, zeker de lange onderbroeken. De vernieuwde versie is nu wat wijder waardoor ik het niet meer fijn vind zitten en ze ook niet meer als legging kan gebruiken. Erg jammer. Maar de handschoenen en de kousen zijn wel erg fijn. Ik ben het dan ook helemaal eens met Jet.

 Jet -  24-04-2021

Graag zou ik toch ook nog wel graag de katoenen variant in het assortiment willen zien. Nieuwe producten zijn prima maar pak graag ook nog de katoenen shirt uit mijn kast.

 Richard van de Rhee -  23-04-2021

Wanneer komt er handschoenen voor de winter met zilvergaren verweven. Het is nu lastig om dubbele handschoenen te dragen. Zorg wel dat ze te wassen zijn voor optimale hygiëne.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies