Selecteer je taal

Eczeem op handen en voeten behandelen

Home Eczeem op handen en voeten behandelen
Eczeem op handen en voeten behandelen

Veel mensen hebben last van eczeem of hebben dat in het verleden gehad. Bij veel mensen is dat in hun jonge jaren geweest, bijvoorbeeld toen ze nog baby waren. In die gevallen kan het ook zomaar weer verdwijnen. Maar het komt ook geregeld weer terug. Allergieën lijken een belangrijke factor van het ontstaan van eczeem, maar de algehele conditie van de huid speelt mee.

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Je kunt eczeem herkennen aan een rode huid, waar schilfers, bultjes, blaasjes kloofjes of korstjes op komen. Het is niet besmettelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat je anderen besmet, of dat je het zelf zo oploopt.

Eczeem wordt ook wel eens aangezien voor Psoriasis. Bij psoriasis wordt door een ontsteking plaatselijk te veel en te snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Deze twee aandoeningen zijn de meest voorkomende huid aandoeningen die we kennen. Uiteraard dien je bij het zien van de symptomen altijd even een arts te raadplegen.

Jeuk

Zowel eczeem als psoriasis kenmerkt zich door jeuk en een droge huid. Een jeukende rode huid nodigt enorm uit om te krabben en dat maakt het doorgaans alleen maar erger. Eczeem komt vaak voor op handen en voeten en omdat daar zoveel mee gedaan wordt, kan de overlast ook des te erger zijn.
Wat je in ieder geval moet voorkomen zijn bijvoorbeeld :

  • Was zo min mogelijk met zeep of shampoo. Douche bijvoorbeeld ook niet te vaak, want dat kan de huid droger maken.
  • Stress
  • Krabben
  • Kleding met ruwe vezels, zoals bijvoorbeeld wol
  • Te warme of te koude temperaturen
  • Droge huid

 

Eczeem vaak op handen en voeten

Huidaandoeningen op de handen en voeten worden vaak ook als eczeem aangeduid. Handeczeem en voeteczeem (zwemmerseczeem) zullen je vast bekend in de oren klinken. Eczeem komt ook vaak voor in de knieholtes, elleboogsplooien, polsen en enkels. De symptomen zijn op alle plekken vergelijkbaar, namelijk droge huid, rood, schilfers, etc. Je handen en voeten gebruik je erg veel, dus de overlast van eczeem kan daardoor op deze plekken nog groter zijn.

Eczeem op zichtbare plekken is voor veel mensen ook bijzonder vervelend. Je bent je er toch steeds bewust van dat anderen het zien. Hoewel het niet besmettelijk is en ook geen gevolg van onvoldoende hygiëne (eerder het tegenovergestelde), schamen mensen zich geregeld voor hun eczeem. Naast de jeuk zijn dat vaak belangrijke redenen om ze snel mogelijk met een behandeling te beginnen.

Behandelen van eczeem

Het valt niet altijd mee om een effectieve behandeling te vinden voor eczeem. Er zijn uiteraard medicijnen die kunnen helpen. Grofweg zijn die medicijnen bedoeld om de eczeem te bestrijden of de jeuk te verminderen, waardoor de krab reflex minder wordt. Veel medicijnen zijn er op gericht om de huid voldoende vet te houden en te hydrateren. Oplossingen om het krabben te voorkomen zijn vaak gericht op het verminderen van de bacteriën op de huid en temperatuur regulering.

Skafit producten tegen jeuk

Skafit zilververbandmiddelen zijn vooral gericht op het verminderen van de jeuk reflex. De handschoenen, sokken, shirts en broeken kunnen de jeuk op vooral 2 manier verminderen.

Zilvergaren is namelijk bijzonder geleidend, waardoor overtollig warmte snel afgevoerd kan worden. Hiermee zorg je ervoor dat de lichaamseigen temperatuur zo goed mogelijk in stand blijft en warmte voorkomen. Vlagen van warmte kunnen namelijk extra jeuk aanvallen geven.

De tweede manier is doordat bacteriën die zich op een schilferige huid makkelijker kunnen vermeerderen, worden gedood. Bacteriën hebben de neiging om bij het vermeerderen jeuk te veroorzaken. Als je dan krabt beschadig je de huid en krijgen bacteriën juist nog meer de kans om te vermeerderen. Je komt dan dus in een soort vicieuze cirkel terecht, waarbij de klachten almaar verergeren. Dus hoe minder bacteriën, hoe minder de krab reflex.

Een bijkomend voordeel van zilvergaren is dat het de doorbloeding in de haarvaatjes stimuleert. Door een betere doorbloeding komen er meer voedingsstoffen naar de huidcellen. De huid kan hierdoor dus ook sterker worden en beter bestand tegen eczeem.

Zilverhandschoenen, zilversokken en zilver ondergoed

De producten van Skafit kunnen dus goed helpen bij het verminderen van jeuk. Eczeem handschoenen, sokken en onderkleding kan de jeuk verminderen. Vooral ‘s nachts kan het je de rust geven om een goede nachtrust te hebben. Het kan warmte aanvallen verminderen, de aanwas van bacteriën verminderen en de krab reflex aanzienlijk verkleinen.

Ook last van eczeem (of psoriasis)? Probeer onze producten dan gerust. Zilvergaren is 100% veilig en natuurlijk. Allergische reacties op het zilvergaren (99,9% puur zilver) komen niet voor.

Bekijk ons assortiment producten gerust in onze webshop. Wanneer je ze bestelt op werkdagen voor 15.00 uur, dan heb je ze de volgende werkdag ook in huis.

Zilversokken tegen eczeem Handschoenen tegen eczeem handen T-shirt tegen eczeem

      02-09-2019 17:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0