Selecteer je taal

Warme handschoenen, wat werkt het beste?

Home Warme handschoenen, wat werkt het beste?
Warme handschoenen, wat werkt het beste?

Altijd koude handen en vingers maar alles al geprobeerd?

Misschien komt het je wel bekend voor; je zoekt al tijden naar lekkere warme handschoenen, maar je kunt niets vinden. En je hebt al veel geprobeerd. Om te beginnen natuurlijk met hele dikke handschoenen. Bij dikke handschoenen ga je er direct vanuit dat je handen en vingers er warm van worden. Maar helaas.
Zelfs met dikke handschoenen blijf je nog steeds met witte vingers en koude handen zitten. Toegegeven, het is vast wel wat beter geworden, maar de warmte lijkt maar niet op gang te komen in de handschoen.

Een andere keuze wat betreft materialen dan? Synthetische materialen kun je in ieder geval beter negeren. Het is vaak wel mogelijk om koude wind buiten te houden, maar isolerend is het niet en warmte zal het ook niet echt brengen. Materiaal als wol is natuurlijk één van de beste materialen die je wel kunt gebruiken. En het is nog natuurlijk en duurzaam ook.  En hoe goed het ook isoleert, het kan zijn dat je vingers nog steeds koud aanvoelen.

Of heb je misschien handschoenen met verwarmingselement erin geprobeerd? Dat zijn handschoenen die echt warmte afgeven. Echter zijn ze aangedreven door een batterij, vaak vrij groot en onhandig en niet echt de meest duurzame oplossing. En wat als de batterij leeg is als je net op pad bent?

Het geheim van warme handen en vingers

We zullen je een geheimpje verklappen… De dikte van een handschoen is niet (altijd) de oplossing om warme handen en vingers te krijgen. Hoewel dit een oplossing kan zijn, hebben heel veel mensen vooral last van een stoornis in de doorbloeding.

Warme handschoenenEen veel voorkomende aandoening is het Fenomeen van Raynaud, ook wel ziekte van Raynaud genoemd. Het is een aandoening waarbij de haarvaatjes (kleinste bloedvaatjes) als gevolg van kou (of stress) ineens samen knijpen. Door dit knijpen van de vaten kan er geen bloed meer stromen door deze vaten en het gevolg is dat je koude handen en vingers krijgt. Je krijgt daar bovendien gratis één of meer witte vingers bij. Een bijzonder gezicht en hoewel dit op zich niet gevaarlijk is, is het wel raadzaam om eens te onderzoeken waar de oorzaak hiervan ligt.

Maar een slechte doorbloeding kan ook andere oorzaken dan Raynaud hebben. Doorbloedingsproblemen komen in de regel vaker voor bij vrouwen, simpelweg door een andere opbouw van het lichaam vergeleken met mannen. Een ziekte of behandeling kan ook een oorzaak zijn. Mensen met hart en/of vaatziekte hebben in de regel ook problemen met de doorbloeding. En de extremiteiten (vingers, tenen, neus, oren) zijn dan nou eenmaal de moeilijks bereikbare plekken.

En een slechte doorbloeding los je helaas niet op door dikkere handschoenen te dragen. Je kunt daardoor de kou wel buiten houden. Maar wanneer je met koude handen en vingers in de handschoen gaat en de doorbloeding komt niet op gang, dan blijven je handen koud. Vergelijk het ook maar met de moeite waarmee voeten warm worden in bed, ondanks dat je binnen en onder een dik dekbed ligt. Isolatie genoeg, maar je voeten en tenen kunnen heel lang koud blijven. En je blijft daardoor soms wel uren lang wakker liggen.

Warme handschoenen: de gouden combi

Wellicht is het je door bovenstaande al duidelijk geworden. Je hebt eigenlijk 2 factoren nodig om warme handen te krijgen. De eerste is isolatie tegen de kou en de tweede is stimulering van de doorbloeding. Wanneer slechts 1 van deze 2 aanwezig is, heb je eigenlijk nog steeds een grote kans dat je het niet warm gaat krijgen.
Duidelijk is dat isolatie goed haalbaar is door dikkere handschoenen en dan het liefst van een natuurlijk materiaal, zoals wol. Maar hoe kun je dan de doorbloeding verbeteren?

Het antwoord is eenvoudig maar nog vrij onbekend: zilverhandschoenen! Deze handschoenen zijn vrij dun en niet erop gericht om kou buiten te houden. Ze verbeteren de doorbloeding door gebruik te maken van het magnetisch veld van ons lichaam. De geleidbaarheid van het zilver zorgt voor kleine elektrische ladingen naar de haarvaatjes, die daardoor ontspannen en open gaan. Hierdoor kan bloed weer beter doorstromen en worden handen en vingers weer warm. 

Skafit is de enige aanbieder van deze gouden combi

Skafit is al meer dan 10 jaar specialist in het verbeteren van de doorbloeding met behulp van zilvergaren (zilverhandschoenen, zilversokken, broeken en shirts met zilvergaren). En sinds vorig jaar bieden we daarbij ook wollen handschoenen aan. Zo kunnen we je de beste combinatie van producten aanbieden om warme handen te krijgen. Betere doorbloeding door het zilver, isolatie tegen de kou door de wollen handschoenen. In een combi aanbieding zijn ze ook nog eens extra voordelig.

Ook benieuwd naar zilversokken, shirts of broeken?

Dit wetende, kun je ook wel voorstellen wat de werking is van onze andere producten, zoals de sokken, shirts en broeken met zilvergaren. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via mail, chat of telefoon.

      26-12-2019 10:31     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Bieke Torbeyns -  03-04-2020

Inderdaad Jose! Ik heb ondertussen al een 10-tal paar “verschillende” sokken/kousen van Skafit. Doch wanneer minder dan 12°C en zeker wanneer wind loop ik direct met problemen. Alé, dan lukt het stappen niet meer. Heb de ziekte van Raynaud, systeem (CREST) = bindweefselproblemen en artrose. Ik las ook over jullie inlegzolen “lopen op water” ‘... Heb al een paar Joya schoenen waardoor probleem iets beter qua hardheid. Want voeten staan door bindweefsel problematiek, slechte bloeddoorstroming etc.. constant zeer pijnlijk gezwollen/onder spanning. Kan het maar een 2 tal uurtjes “verspreid” over de dag, op mijn voeten uithouden. Ik lijd ondertussen een bestaan tussen enkel nog maar 4 muren. En dit dus niet owv Corona. En ik was tot 2 jaar terug een rugzak trekker, kan dus wel wat pijn en ontbering hebben! Dit opgesloten en geïsoleerd plus zeer pijnlijk (want ook onderrug, schouders, ....) leven .... Ik betwijfel of zo’n zooltje zou helpen. Heb namelijk al wat speciaal ontworpen zolen in mijn bezit! Zoveel dure schoenen, zolen, podologen, osteopaten, etc.. verder Ik zou alleszins een goed proefpersoon zijn. Zijn er mensen met de(r)gelijke ervaring en informatie AUB. Graag, en alvast veel dank !

0