Selecteer je taal

Neuropathie

Home Toepassingen Neuropathie

Neuropathie zooltjesNeuropathie is een gevoelloosheid in de voeten als gevolg van schade aan de zenuwen in onder andere de voeten. Het komt onder diabetici relatief vaak voor, aangezien bij mensen met diabetes de cellen in de voet (waaronder pezen, zenuwen en spieren) ook vaak relatief snel beschadigen.

Dit heeft enerzijds te maken met een verminderde bloedcirculatie, waarbij minder toevoer van voedingsstoffen plaatsvindt. Een andere reden is dat bij diabetici glucose minder snel in de cel kan komen, door een tekort aan insuline. En glucose is nodig om cellen te van energie te voorzien. Wanneer de cellen minder energie hebben, is de kans op schade groter op plekken waar drukpunten onder de voet zijn. En juist daar kunnen Medicovi watergevulde inlegzolen een cruciale rol spelen in het voorkomen van voetproblemen.Neuropathie voeten behandeling door te lopen

Medicovi watergevulde inlegzolen zijn effectief bij neuropathie op een aantal verschillende manieren:

  1. Drukpunten worden verminderd door verdeling van de druk over de gehele voet. Cellen beschadigen dan minder snel en de kans op wondjes is dan aanzienlijk kleiner.

  2. Het water in de zooltjes masseert de voet en stimuleert daarmee de bloedcirculatie. Een betere bloedcirculatie stimuleert de voeding van de cellen.

  3. De sensorische eigenschappen van de zooltjes (door het water) zorgen ervoor dat de er sneller en duidelijker signalen gaan naar de hersenen om disbalans te signaleren. Dit voorkomt dat het lichaam uitwijkt naar voren en achteren waardoor de kans op vallen door evenwichtsproblemen afneemt.

De gevolgen van Medicovi watergevulde zooltjes op aandoeningen zoals diabetes en neuropathie z(polyneuropathie) worden momenteel in Denemarken onderzocht op effectiviteit. De eerste resultaten zijn bijzonder positief en er zijn gevallen geregistreerd waarbij het gevoel in de voet terug is gekomen. 

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen van dit onderzoek. Houdt onze website daarom goed in de gaten !


0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.