Selecteer je taal

Diabetes

Home Toepassingen Diabetes
Diabetes

Drukvermindering, betere bloedcirculatie en antibacterieel

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de sokken en inlegzolen voor bij diabetes welke Skafit in het assortiment heeft.

Ten eerste is het bij diabetes of diabetische voet vooral erg belangrijk om de voeten in goede conditie te houden. De huid moet gezond en stevig blijven, maar door een verminderde bloedcirculatie en problemen met de bloedsuikerspiegel / insuline worden bloedvaten kwetsbaar. Deze kunnen dan sneller beschadigd raken door druk en wrijving en hierdoor kunnen dan ook wondjes ontstaan. De producten van Skafit (sokken en inlegzolen) zijn er vooral op gericht om druk te verminderen, de doorbloeding te helpen en daarmee je voeten warm te houden. De antibacteriële werking van zilvergaren heeft als bijkomend voordeel dat het bacteriën doodt en hiermee worden infectierisico's verminderd. 

Koude voeten

Veel mensen met diabetes ervaren door een verminderde bloedcirculatie het probleem van koude voeten en tenen. De tenen kunnen hierbij zelfs helemaal wit worden, zoals bijvoorbeeld bij het fenomeen van Raynaud. De sokken van Skafit verwarmen je voeten door warmte vast te houden en de bloedcirculatie te helpen verbeteren.

Bezig met laden...
Skafit Plus zilversokken Zwart
Skafit Plus zilversokken Zwart
(12)

19,50

Skafit Plus zilversokken licht grijs
Skafit Plus zilversokken licht grijs
(9)

19,50

Skafit Plus zilversokken donker grijs
Skafit Plus zilversokken donker grijs
(6)

19,50

Skafit Plus zilversokken Blauw
Skafit Plus zilversokken Blauw
(10)

19,50

Skafit zilverhandschoenen (zwart)
Skafit zilverhandschoenen (zwart)
(75)

39,90

Diabetes sokken

Als je diabetes hebt, dan weet je hoe belangrijk het is om goede sokken te dragen. Sokken zonder vervelende naden die voor wrijving kunnen zorgen en sokken die niet om de enkel knellen. De Skafit Plus zilversokken hebben een niet knellend boord en zijn derhalve ook voor gevoelige voeten geschikt.

Het beste voor jou

De diabetes sokken van Skafit hebben nog meer eigenschappen die van belang kunnen zijn voor mensen met diabetes. Het zilvergaren aan de binnenkant van de sokkenheeft een antibacteriële werking. Bacteriën zijn zoals bekend zeer ongewenst bij gevoelige voeten. Van zilver is bekend dat het bacteriën doodt. Het zilver zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt, waardoor de temperatuur van de voeten wordt gereguleerd. Hierdoor zijn de sokken heerlijk verkoelend in de zomer en heerlijk warm in de winter. 

Mochten bovenstaande voordelen nog niet genoeg zijn. De sokken zijn ook erg geschikt tegen zweetvoeten en voetschimmel of zwemmerseczeem! Het zilver doodt de bacteriën die luchtjes veroorzaken. Hierdoor stopt de zweetvoetengeur binnen een uur. Gegarandeerd! 


Toon filters
Filters
Toon resultaten
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Lees meer in ons privacy- en cookiestatement.